füstölt kolbász

Betyárleves húsos derelyével

Betyárleves húsos derelyével Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tv-paprika, 30 dkg füstölt kolbász, 30 dkg gomba, 2 liter húsleves, 1 teáskanál kakukkfű, 1 zsályalevél, kis csokor petrezselyemzöld, 2 teáskanál őrölt paprika, őrölt bors, 1 dl tejföl. Derelye: 20 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál só, kevés víz, 15 dkg […]

Betyárleves húsos derelyével Tovább olvasom »

Hagymamártás kolbásszal

Hagymamártás kolbásszal Hozzávalók: 40 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál sertészsír, 5 nagyobb fej vöröshagyma, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 babérlevél, só, 1 evőkanál 10%-os ecet. A kolbászt tíz centis darabokra vágjuk, és lassú tűzön megfőzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A zsírt felmelegítjük, majd üvegesre pároljuk benne a hagymát. Lisztet szórunk

Hagymamártás kolbásszal Tovább olvasom »

Káposztás nokedli szalonnával, kolbásszal

Káposztás nokedli szalonnával, kolbásszal Hozzávalók: 4 tojás, 50 dkg liszt, 1 evőkanál só, 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg füstölt kolbász, sertészsír. A káposztát, amennyiben szükséges, vízbe áztatjuk, majd a levét kinyomjuk, és kisebb darabokra elvágjuk. Két evőkanál sertészsíron egy lábasban elkezdjük párolni. Többször megkeverjük, és fedő alatt puhítjuk. Közben a

Káposztás nokedli szalonnával, kolbásszal Tovább olvasom »

Tricciana tál

Tricciana tál Hozzávalók: 1 kg sertés hátsó csülök, só, őrölt feketebors, fűszerkömény, 1,5 kg savanyú káposzta, 40 dkg füstölt kolbász, 15 dkg kolozsvári szalonna, 30 dkg laskagomba, 2 vöröshagyma, só, 10 dkg sertészsír, 1 dl száraz fehérbor, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor. A csülköt kicsontozzuk, a vastagabb részeknél bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk,

Tricciana tál Tovább olvasom »

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Hozzávalók: (12 főre) 90 dkg darált sertéslapocka, 30 dkg kolozsvári szalonna, 1 db füstölt csülök, 45 dkg füstölt kolbász, 90 dkg savanyú káposzta, 15 dkg rizs, 4 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 púpos evőkanál zsír, másfél evőkanál őrölt paprika,

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Tovább olvasom »

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 közepes vöröshagyma, 6 darab gomba, 10 dkg füstölt kolbász, 15 dkg feta sajt, 20 dkg juhtúró, 1 kávéskanál őrölt feketebors, só, 3 szelet kenyér. A panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez étolaj. Köret: 60 dkg burgonya, só, 4 dkg vaj, ½

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével Tovább olvasom »

Rongyos ragu hasított tésztával

Rongyos ragu hasított tésztával Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 30 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt tarja, 20 dkg füstölt oldalas, 1 vöröshagyma, 2 fakanál zsír, 1 tv-paprika, 1 csípős paprika, 1 paradicsom, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 púpos teáskanál őrölt paprika, 1 dl sűrű paradicsomlé. A tésztához: 50 dkg liszt, víz, 1 teáskanál

Rongyos ragu hasított tésztával Tovább olvasom »

Patai betyár pecsenye

Patai betyár pecsenye Hozzávalók: 6 szelet sertéstarja, 6 szelet füstölt szalonna, 20 dkg füstölt kolbász, 2 vöröshagyma, zsír, 3 paprika, 3 paradicsom, só, őrölt feketebors. A körethez: 8 közepes krumpli, 1 ág rozmaring, sertészsír, só, bors. Egy tepsit kizsírozunk. A tarja szeletek két oldalát besózzuk, borsozzuk, belehelyezzük a sütőformába, egy deci vizet öntünk alá, lefedjük,

Patai betyár pecsenye Tovább olvasom »

Bableves metélt tésztával és törött bab

Bableves metélttésztával és törött bab Hozzávalók: 40 dkg száraz gyöngybab, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 petrezselyem, 2 sárgarépa, 2 szál lestyán, 2 zöld hüvelyes paprika, 2 cseresznye paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl füstölt alaplé, 5 dkg sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, só, 10 dkg füstölt kolbász. A rántáshoz: 1 fakanál sertészsír, 3

Bableves metélt tésztával és törött bab Tovább olvasom »

Burgonyafőzelék hagymával és kolbásszal

Burgonyafőzelék hagymával és kolbásszal Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 30 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, 2 evőkanál 10%-os ecet, só, 5 fakanál sertészsír, 5 fakanál liszt, késhegynyi őrölt feketebors, 2 babérlevél. A krumplit megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, rádobjuk a babérleveleket, csipetnyi borsot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a lábas tartalmát. Feltesszük főzni.

Burgonyafőzelék hagymával és kolbásszal Tovább olvasom »

Leves sült reszelt tésztával

Krészti kerstlsuppe – leves sült reszelt tésztával Hozzávalók: 10-15 dkg liszt, 1 tojás, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál házi paprikakrém, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 fakanál sertészsír, 10 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál tejföl. A lisztet tálba borítjuk, ráütjük a tojást, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Munka közben annyi lisztet szórunk

Leves sült reszelt tésztával Tovább olvasom »

Sonkás, kolbászos árpagyöngy leves

Sonkás, kolbászos árpagyöngy leves Hozzávalók (6-8 főre): 40 dkg parasztsonka, 40 dkg füstölt kolbász, 3 sárgarépa, 3 petrezselyem, fél zellergumó, 8 nagyobb burgonya, 2 dl paradicsomlé, 1 tv-paprika, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1 kávéskanál egész kömény, 1 kávéskanál egészbors, 20 dkg árpagyöngy, só, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 evőkanál

Sonkás, kolbászos árpagyöngy leves Tovább olvasom »