túró

Duci-süti

Duci-süti Hozzávalók: 12 db réteslap, 50 dkg mák, 50 dkg túró, 50 dkg dió, 2 púpos evőkanál tejföl, 2 tojás sárgája, 1 dl étolaj a locsoláshoz, 15 púpos evőkanál porcukor, 3 csomag vaníliás cukor, 2 dl forró víz. Először a töltelékeket előkészítjük. A mákba öt púpos evőkanál porcukrot szórunk, és egy deci forró vízzel összekeverjük. …

Duci-süti Tovább »

Molnár szaggatott

Molnár szaggatott Hozzávalók: 2 tojás, liszt, kiskanál só, 20 dkg füstölt szalonna, 15 dkg túró, 2 dl tejföl. Másfél marok lisztből, a tojásokból, kevés sóval, kevés vízzel levestészta keménységű anyagot gyúrunk, lisztezett deszkán is alaposan átdolgozzuk. Ezt vékonyra sodorjuk, és félig megszárítjuk. Darabokra tépkedjük, és forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Közben a szalonnából néhány szeletet …

Molnár szaggatott Tovább »

Túrós kelt pite

Túrós kelt pite Hozzávalók: 70 dkg liszt, 4 tojás, 5 dkg élesztő, 5 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, 6 dl tej, 4 evőkanál (kacsa) zsír. A tetejére: 70 dkg túró, 1 csomag mazsola, 15 dkg porcukor, 2 tojás. Az élesztőt a langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. Beletesszük a kacsazsírt, a négy felvert tojást, egy kávéskanál …

Túrós kelt pite Tovább »

Kapros, túrós, krumplis derelye

Kapros, túrós, krumplis derelye Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, só, 30 dkg liszt, 2 tojás, 25 dkg túró, 1 csokor kapor, 2 evőkanál tejföl, 8 dkg füstölt szalonna. A nyújtáshoz rétesliszt. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd egy teáskanál sóval ízesített vízben feltesszük főzni. A lisztet tálba borítjuk. Hozzáadunk csipetnyi sót, két tojást, és annyi vizet, hogy …

Kapros, túrós, krumplis derelye Tovább »

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek Hozzávalók: 8 db vargánya (vagy más gombafej), 25 dkg túró, 2 evőkanál medvehagyma krém (vagy medvehagyma), só, őrölt feketebors, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez. A gombákat megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk, kis mélyedést készítünk a kalapokba. A túrót csipetnyi sóval, két evőkanál medvehagyma krémmel elkeverjük. Használhatunk hozzá apróra vágott …

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek Tovább »

Káposztás harcsa

Káposztás harcsa Hozzávalók: 80 dkg tisztított harcsa, 2 vöröshagyma, 2 babérlevél, fél csokor kapor, fél csokor tárkony, só, 2 dl tejföl, 40 dkg túró, 3 tojás, 5 dkg zsír, 4 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 60 dkg kovászolt savanyú káposzta. Az alapléhez fél liter vizet egy lábasban felteszünk melegedni. A harcsát nyakánál bevágjuk, bajszát és …

Káposztás harcsa Tovább »