túró

Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel

Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel Hozzávalók: 15 dkg vaj, 2 evőkanál frissen vágott levendulavirág, 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál só, 2 evőkanál reszelt étcsokoládé, a tetejére 1 tojás sárgája. A liszthez először a sütőport, majd a túrót, a vajat, és a felvert tojást adjuk. A levendula virágot …

Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel Tovább »

Tejfölös krumplileves vargányával és túrós mácsikkal

Tejfölös krumplileves szárított vargányával és túrós mácsikkal Hozzávalók: tészta: 50 dkg liszt, 2 tojás, 1 evőkanál só, víz, 4 evőkanál olvasztott zsír, 25 dkg túró. Leves: 6 közepes krumpli, 1 evőkanál só, 5 dkg vargánya, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 dl tejföl, 2 evőkanál rétesliszt. A leveshez a krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben …

Tejfölös krumplileves vargányával és túrós mácsikkal Tovább »

Betyáros gyomaiasan

Betyáros gyomaiasan Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só, víz. Négy közepes burgonya, 25 dkg füstölt szalonna, 2 tv-paprika, 1 vöröshagyma, 50 dkg túró, 2 tojás, só, 1 csípős paprika. A lebbencstésztához a lisztet két tojással, csipetnyi sóval, és apránként adagolt kevés vízzel összemorzsoljuk, majd jó alaposan kidolgozzuk, és pihentetjük egy ideig. …

Betyáros gyomaiasan Tovább »

Duci-süti

Duci-süti Hozzávalók: 12 db réteslap, 50 dkg mák, 50 dkg túró, 50 dkg dió, 2 púpos evőkanál tejföl, 2 tojás sárgája, 1 dl étolaj a locsoláshoz, 15 púpos evőkanál porcukor, 3 csomag vaníliás cukor, 2 dl forró víz. Először a töltelékeket előkészítjük. A mákba öt púpos evőkanál porcukrot szórunk, és egy deci forró vízzel összekeverjük. …

Duci-süti Tovább »

Molnár szaggatott

Molnár szaggatott Hozzávalók: 2 tojás, liszt, kiskanál só, 20 dkg füstölt szalonna, 15 dkg túró, 2 dl tejföl. Másfél marok lisztből, a tojásokból, kevés sóval, kevés vízzel levestészta keménységű anyagot gyúrunk, lisztezett deszkán is alaposan átdolgozzuk. Ezt vékonyra sodorjuk, és félig megszárítjuk. Darabokra tépkedjük, és forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Közben a szalonnából néhány szeletet …

Molnár szaggatott Tovább »

Túrós kelt pite

Túrós kelt pite Hozzávalók: 70 dkg liszt, 4 tojás, 5 dkg élesztő, 5 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, 6 dl tej, 4 evőkanál (kacsa) zsír. A tetejére: 70 dkg túró, 1 csomag mazsola, 15 dkg porcukor, 2 tojás. Az élesztőt a langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. Beletesszük a kacsazsírt, a négy felvert tojást, egy kávéskanál …

Túrós kelt pite Tovább »

Kapros, túrós, krumplis derelye

Kapros, túrós, krumplis derelye Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, só, 30 dkg liszt, 2 tojás, 25 dkg túró, 1 csokor kapor, 2 evőkanál tejföl, 8 dkg füstölt szalonna. A nyújtáshoz rétesliszt. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd egy teáskanál sóval ízesített vízben feltesszük főzni. A lisztet tálba borítjuk. Hozzáadunk csipetnyi sót, két tojást, és annyi vizet, hogy …

Kapros, túrós, krumplis derelye Tovább »