túró

Lili kifli

Lili kifli Hozzávalók: 25 dkg margarin, csipetnyi só, fél sütőpor, 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 1 vaníliás cukor. Töltelék: szilvalekvár. Összeállítjuk a tésztát. A lisztet csipetnyi sóval, sütőporral elkeverjük, margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a túrót, az egészet összegyúrjuk. Lisztezett deszkán is átforgatjuk, utána visszatesszük a tálba, abban negyed óráig pihentetjük. Kétfelé választjuk, két cipót formázunk […]

Lili kifli Tovább olvasom »

Túrós-meggyes „kőtt” rétes

Túrós-meggyes „kőtt” rétes Hozzávalók: (3 gáztepsi réteshez) 1,5 kg liszt, 7,5 dl tej, 7,5 dkg élesztő, 5 evőkanál cukor, 5 tojás sárgája, 4 egész tojás, 30 db édesítőszer, 1,5 vaníliás cukor, 2 csipetnyi só. Töltelék: 1,5 kg túró, 25 dkg cukor, 5 tojás sárgája, 1,5 üveg magozott meggy (befőtt). A tésztára: 3 dl tejföl, fél

Túrós-meggyes „kőtt” rétes Tovább olvasom »

Rác pite

Rác pite Hozzávalók: 5 db tojás, 5 dl tej, 50 dkg rögös túró, 2 dl tejföl, 1 teáskanál só, 50 dkg réteslap. A tojásokat sóval, tejföllel, túróval, és a tejjel összekeverjük. Egy normál méretű tepsit kizsírozunk, és két réteslapot beleterítünk. Újabb két lapot félreteszünk a tetejére. A többit egyesével megmártjuk, megáztatjuk a tejfölös túróban, és

Rác pite Tovább olvasom »

Egy tészta, négy étel

Egy tészta, négy étel: krumplilaska, szilvalekváros gombóc, túrós és mákos begyerő Hozzávalók: 3 kg krumpli, só, 90 dkg liszt. Laska: házi disznózsír. Túrós begyerő: sertészsír, 50 dkg túró, só, rétesliszt. Mákos begyerő: 25 dkg darált mák, 25 dkg kristálycukor, sertészsír, rétesliszt. Gombóc: fél üveg szilvalekvár, 30 dkg búzadara, só, 2 fakanál sertészsír, 15 dkg kristálycukor.

Egy tészta, négy étel Tovább olvasom »

Krumplis-túrós sós lepény

Krumplis-túrós sós lepény Hozzávalók: (1 lepényhez): 25 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, fél deci langyos tej, 1 teáskanál só, 1 tojás, 5 dkg margarin. Töltelék: 50 dkg túró, 1 tojás, só, 30 dkg krumpli, 1,5 dl tej. A tetejére 1 tojás, a forma előkészítéséhez sertészsír. A krumplit héjában megfőzzük. A lisztet átszitáljuk.

Krumplis-túrós sós lepény Tovább olvasom »

HÍR védjegyes, krumplitöltelékes, túrós derelye

HÍR védjegyes, krumplitöltelékes túrós derelye Hozzávalók: (20 főre) 1 kg liszt, 3 tojás, 2,5-3 dl víz. Töltelék: 1,5 kg krumpli, fél liter tej, 1 evőkanál só. A tetejére 2 evőkanál sertészsír, 50 dkg túró, só. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonyanyomón áttörjük. Rövid ideig hűtjük, majd sóval és tejjel elkeverjük. A lisztet átszitáljuk. A tojásokat

HÍR védjegyes, krumplitöltelékes, túrós derelye Tovább olvasom »

Túrós tészta paprikás tejföllel

Túrós tészta paprikás tejföllel Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg szalonna, só, 2 szelet szikkadt kenyér, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 3,3 dl tejföl, 25 dkg túró. A lisztbe beleütünk egy tojást, kevés vízzel, és csipetnyi sóval tésztát gyúrunk belőle. Deszkán is alaposan átdolgozzuk. Vékonyra kisodorjuk, és széles metéltnek felvágjuk. Forró,

Túrós tészta paprikás tejföllel Tovább olvasom »

Mákos és túrós hajtóka

Mákos és túrós hajtóka Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál sertészsír, 2 tojás, 2 dl tejföl. Egy deci tejföl a tésztára. Mák töltelék: 20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 evőkanál tej, citromhéj, 1 alma. Túró töltelék: 25 dkg túró, 13 dkg cukor, 1 vaníliás

Mákos és túrós hajtóka Tovább olvasom »

Túrós sütőporos pogácsa

Túrós sütőporos pogácsa Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 teáskanál só, fél sütőpor, 1 tojás a kenéshez. Egy tálba beleborítjuk a lisztet, a sütőport, a sót és túróval összekeverjük. Margarinnal alaposan kigyúrjuk. Gyúródeszkára borítjuk, ott állítjuk össze a tésztát. Ujjnyi vastagra kisodorjuk, késsel bevágjuk a tetejét, felvert tojással átkenjük, majd

Túrós sütőporos pogácsa Tovább olvasom »