gomba

Élesztős pástétom

Élesztős pástétom Hozzávalók: 5 dkg élesztő, 2,5 dl víz, 6 dkg zsír, 1 vöröshagyma, 5 csiperkegomba, 6 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, só, őrölt feketebors, mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál őrölt paprika. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, és feloldjuk. A vöröshagymát, a gombát és petrezselyemzöldet egészen apróra vágjuk. Egy lábasban a felolvasztott zsíron megpároljuk a …

Élesztős pástétom Tovább »

Dennai zsebes hús

Dennai zsebes hús Hozzávalók: 1,6 kg bőrös sertéskaraj, só, őrölt feketebors. Ragu: 20 dkg füstölt szalonna, 2 lilahagyma, 24 dkg erdei gomba, 20 dkg sertésmáj, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 kávéskanál őrölt paprika, 1 tojás. A sütéshez: 20 dkg sertészsír, 2 dl fehérbor. Köret: 1 kg savanyú káposzta, 1,6 kg krumpli, só, …

Dennai zsebes hús Tovább »

Gombás rakott karaj

Gombás rakott karaj Hozzávalók: 9 vékony szelet karaj, 9 szelet főtt, füstölt tarja, 9 szelet puha sajt, 15 dkg trappista sajt, 50 dkg gomba, 2 vöröshagyma, sertészsír, só, őrölt feketebors, 10 dkg liszt. A húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A vöröshagymát belekockázzuk egy lábasba, majd egy fakanálnyi zsírt teszünk …

Gombás rakott karaj Tovább »

Brokkolis, gombás, répás fasírt sült rizzsel

Brokkolis, gombás, répás fasírt sült rizzsel Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 20 dkg brokkoli, 20 dkg gomba, 1 nagyobb burgonya, 1 nagyobb sárgarépa, só, őrölt feketebors, 1 kis fej vöröshagyma, csipetnyi szódabikarbóna, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 3 dl étolaj, 10 dkg zsemlemorzsa. A rizshez: 2 bögre rizs, 1 vöröshagyma, 3 különböző színű paprika, só, …

Brokkolis, gombás, répás fasírt sült rizzsel Tovább »

Tricciana tál

Tricciana tál Hozzávalók: 1 kg sertés hátsó csülök, só, őrölt feketebors, fűszerkömény, 1,5 kg savanyú káposzta, 40 dkg füstölt kolbász, 15 dkg kolozsvári szalonna, 30 dkg laskagomba, 2 vöröshagyma, só, 10 dkg sertészsír, 1 dl száraz fehérbor, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor. A csülköt kicsontozzuk, a vastagabb részeknél bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, …

Tricciana tál Tovább »

Tárkonyos betyárpecsenye ízletes tócsnival

Tárkonyos betyárpecsenye ízletes tócsnival Hozzávalók: 1 kg sertéstarja, 4 dl étolaj, 3 kávéskanál só, 2 kávéskanál fehérbors, 3 vöröshagyma. Mártás: 45 dkg laskagomba, 2 evőkanál sertészsír, 2 vöröshagyma, 2 kávéskanál őrölt paprika, 1 dl paradicsomlé, 1 kávéskanál fehérbors, 2 teáskanál tárkony, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál bazsalikom, 3 dl víz, másfél dl tejföl, fél del …

Tárkonyos betyárpecsenye ízletes tócsnival Tovább »

Áldos

Áldos Hozzávalók: (8-10 főre) 3 filteres kamillatea, 20 dkg vöröshagyma, 80 dkg sertéslapocka, tengeri só, 1 kávéskanál orbáncfű, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 kávéskanál őrölt szegfűbors, 25 dkg zöldbab, 5 közepes sárgarépa, 4 nagyobb petrezselyemgyökér, 20 dkg káposzta, 20 dkg laskagomba, 25 dkg cukkini, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 2 …

Áldos Tovább »

Töltött kacsa

Töltött kacsa Hozzávalók: 1 egész kacsa (2,5 kg), 20 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 3 alma, 3 dl tej, 2 szelet kenyér, 10 dkg mazsola, 3 dl félszáraz fehérbor, 4 db csirkemáj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, só, őrölt bors, majoránna. Fordított burgonya: 6 nagy szem krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, kacsazsír, 2 teáskanál só. …

Töltött kacsa Tovább »

Dödölle gombapörkölttel

Dödölle gombapörkölttel Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 15 dkg liszt, 1 teáskanál só, 50 dkg csiperkegomba, 30 dkg vargánya, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 dl tejföl, 5 dkg liszt, só, csipetnyi őrölt bors. Először a dödölléhez a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, a …

Dödölle gombapörkölttel Tovább »

Malacleves

Malacleves Hozzávalók: 2 fül, 20 dkg csülökhús, 20 dkg lapocka, 20 dkg oldalas porcos rész, 2 köröm, 8 dkg füstölt szalonna, 1 szál lángolt kolbász, 25 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, 1 citrom. Fűszerkeverék (fehérbors, feketebors, szerecsendió, kardamom mag, koriander, mustármag), 2 babérlevél, 2 …

Malacleves Tovább »

Matutkás sertésszelet gombás-májas raguval

Matutkás sertésszelet gombás-májas raguval Hozzávalók: A matutkához:1 kg burgonya, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 1 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, a sütéshez étolaj. Ragu:2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 paprika, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 dl víz, 50 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 20 dkg csirkemáj, őrölt bors, …

Matutkás sertésszelet gombás-májas raguval Tovább »

Tárkonyos-tejszínes gímszarvas raguleves

Tárkonyos-tejszínes gímszarvas raguleves Hozzávalók: (6 főre) 1 kg gímszarvas gerinc, 4 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis zellergumó, 6 rózsa karfiol, 1 karalábé, 1 paradicsom, 20 dkg rókagomba, 10 dkg zöldborsó, 1 fakanál vaddisznózsír, 1 evőkanál liszt, 2 babérlevél, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 20 szem egészbors, 1 teáskanál tárkony, 1 …

Tárkonyos-tejszínes gímszarvas raguleves Tovább »