gomba

Emu zöldségekkel grillen

Emu zöldségekkel grillen Hozzávalók: 1,5 kg emu vastagfilé és vékonyfilé, 10 dkg emuzsír, 50 dkg cukkini, 70 dkg édesburgonya, 50 dkg gomba (laska, 2 színű csiperke), 10-15 dkg vaj, fokhagyma, só, színesbors, kakukkfű, rozmaring, oregánó, bébispenót, madársaláta, vörösbor, olívaolaj, balzsamecet. A vastagfilét előző nap bepácoljuk. Teszünk rá olívaolajat, rozmaring, kakukkfű, oregánó ágakat, egy kis fej […]

Emu zöldségekkel grillen Tovább olvasom »

Tárkonyos sertésraguleves cipóban

Tárkonyos sertésraguleves cipóban Hozzávalók: 1,5 kg sertéstarja, 1 petrezselyemgyökér, 5 sárgarépa, 1 zeller a zöldjével együtt, 5 krumpli, 25 dkg gomba, 30 dkg párolt zöldborsó, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, tárkony, 2,5 dl főzőtejszín, 2 csapott evőkanál liszt, 20 dkg sertészsír, só, őrölt feketebors, 1 birsalma. Tálaláshoz: nagyobb, kivájt cipók. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk,

Tárkonyos sertésraguleves cipóban Tovább olvasom »

Szarvasragu tört burgonyával, vörösboros körtemártással

Szarvasragu tört burgonyával, vörösboros körtemártással Hozzávalók: 1 kg szarvas comb, 15 dkg füstölt húsos szalonna, 2 vöröshagyma, 20 dkg gomba, 2 dl vörösbor, 2 nagy sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt paprika, 5 szem borókabogyó, kakukkfű, 2 szegfűszeg, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 1 fakanál sertészsír, 1 rozmaring és 1 kakukkfű ág.

Szarvasragu tört burgonyával, vörösboros körtemártással Tovább olvasom »

Bakonyi halgombóc leves

Bakonyi halgombóc leves Hozzávalók: (25 főre) 7,5 kg vegyes halhús (szürkeharcsa, keszeg, sügér, ponty), 2 kg vöröshagyma, 1 kg zsemlemorzsa, 6 tojás, nagy csokor petrezselyemzöld, őrölt feketebors, 1 liter paradicsom sűrítmény, 2 kis üveg paprikakrém, fűszerpaprika, 1 kg gomba, 6 dl tejföl, 2 púpos fakanál zsír, só. A halakat megtisztítjuk. Egy jó nagy, kb. 15

Bakonyi halgombóc leves Tovább olvasom »

Fehértói gombás szarvas raguleves

Fehértói gombás szarvas raguleves Hozzávalók: (20 főre) 2,5 kg szarvas comb, 1 kg sárgarépa, 1 kg petrezselyem, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 1,5 kg csiperkegomba, 5 dl főzőtejszín, 2 tojás sárgája, 1 nagy csokor tárkony, 1 nagy citrom. A vadhúst kisebb kockákra vágjuk, és hideg vízben ázni hagyjuk. A zöldségeket

Fehértói gombás szarvas raguleves Tovább olvasom »

Bakonyi sertésbatyu vajas tésztában

Bakonyi sertésbatyu vajas tésztában Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta, 60 dkg szűzpecsenye, 1 kg krumpli, 10 dkg margarin, fél dl tej, 1 tojás, 15 dkg csiperke és vargánya vegyesen, 1 paradicsom, 1 kaliforniai paprika, 1 kis fej vöröshagyma, kis csokor snidling, 15 dkg sajt, étolaj, só, 1 teáskanál őrölt bors. Először megtisztítjuk, felkockázzuk, és enyhén

Bakonyi sertésbatyu vajas tésztában Tovább olvasom »

Törpeharcsa paprikás kapros-juhtúrós galuskával

Törpeharcsa paprikás kapros-juhtúrós galuskával Hozzávalók: (6 főre) 1,5 kg előkészített törpeharcsa, 15 dkg füstölt szalonna, 15 dkg többszínű paprika, 10 dkg paradicsom, 10 dkg gomba, 10 dkg sertészsír, 2 dl tejföl, 1 púpos evőkanál liszt, őrölt paprika, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma. Nokedli: 15 dkg juhtúró,

Törpeharcsa paprikás kapros-juhtúrós galuskával Tovább olvasom »

Csanádpalota legényfogó levese

Csanádpalota legényfogó levese Hozzávalók: (5 főre) 50 dkg sertéslapocka, 2 vöröshagyma, sertészsír, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 1 kis zellergumó, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyem-és zellerzöld, tárkony, kapor, 2 dl 20%-os főzőtejszín, 2 dl tejföl, 1 citrom. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A megpucolt gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk. A hagymát egy fakanálnyi

Csanádpalota legényfogó levese Tovább olvasom »

Zöldborsós csirke bográcsban

Zöldborsós csirke bográcsban Hozzávalók: (8 főre) 2 egész tanyasi csirke, 1 kg vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 30 dkg gomba, 90 dkg zöldborsó, 30 dkg füstölt szalonna, 2 tv-paprika, 2 paradicsom, sertészsír, só, őrölt feketebors, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 nagy sárgarépa, 2 nagy petrezselyemgyökér. Galuska: 3 tojás, 30 dkg liszt. A megtisztított csirkét kisebb darabokra

Zöldborsós csirke bográcsban Tovább olvasom »

Tárkonyos sertésraguleves

Tárkonyos sertésraguleves Hozzávalók: 30 dkg sertéscomb, 1 kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál kacsazsír, só, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 2 db babérlevél, 2 teáskanál tárkony, kis csokor petrezselyemzöld, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, kis darab zellergumó, fél karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg szeletelt gomba, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, fél citrom leve, 1,5

Tárkonyos sertésraguleves Tovább olvasom »

Úrhidai gombás csülök nokedlivel

Úrhidai gombás csülök nokedlivel Hozzávalók: (6-8 főre) 1 füstölt csülök, 15 dkg házi sonka, 70 dkg gomba, 20 dkg sertészsír, 4,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 25 dkg vöröshagyma, só, őrölt feketebors, majoranna, 1 kávéskanál őrölt paprika. Nokedli: 1 kg liszt, 6 tojás, só, víz. A csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A sonkát

Úrhidai gombás csülök nokedlivel Tovább olvasom »

Töltött sertéskaraj galuskával

Töltött sertéskaraj galuskával Hozzávalók: 5 szelet sertéskaraj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 30 dkg gomba, 30 dkg csirkemáj, étolaj, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, majoranna, 2 babérlevél, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. Galuska: 2 tojás, só, víz, 20 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara. A karajszeleteket kiklopfoljuk, átsózzuk. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk,

Töltött sertéskaraj galuskával Tovább olvasom »