Emu zöldségekkel grillen

Emu zöldségekkel grillen

Hozzávalók: 1,5 kg emu vastagfilé és vékonyfilé, 10 dkg emuzsír, 50 dkg cukkini, 70 dkg édesburgonya, 50 dkg gomba (laska, 2 színű csiperke), 10-15 dkg vaj, fokhagyma, só, színesbors, kakukkfű, rozmaring, oregánó, bébispenót, madársaláta, vörösbor, olívaolaj, balzsamecet.

A vastagfilét előző nap bepácoljuk. Teszünk rá olívaolajat, rozmaring, kakukkfű, oregánó ágakat, egy kis fej tisztított fokhagymát, kevés balzsamecetet.

Az édesburgonyákat félbevágva egy kicsit puhítjuk sütőben, ezután felpakoljuk a grillre. A cukkiniket szeletekben, a gombát egészben tesszük mellé. A csiperkék közepébe kávéskanálnyi vajat pakolunk. Amikor a zöldségek megpuhultak, enyhén megsózzuk, borsozzuk, az édesburgonyákra kevés kakukkfüvet is szórunk, és levesszük a sütőről.

A helyükre felteszünk egy serpenyőt. Ebben vajat olvasztunk, és a pácolt húst mindkét oldalán hirtelen kisütjük. Fűszerezzük fokhagymával, oregánóval, rozmaringgal. Mellé, a rácsra helyezzük a natúr filé szeleteket. Amikor az egyik oldala már szép színes lett, átfordítjuk, sóval, borssal ízesítjük, és készre sütjük.

Az elkészült húsokat vékony szeletekre vágjuk, a grillezett zöldségekkel, valamint bébispenóttal és madársalátával együtt kínáljuk.