Hozzávalók: 1 kg főtt, áttört krumpli, 40 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál só, 5 dkg vaj. Tálaláshoz: olvasztott zsír, szilvalekvár, dió, tejföl.
Összegyúrjuk a tésztát. A tört krumplihoz vajat, sót, lisztet és tojást adunk, ezekkel alaposan kidolgozzuk. Akkor lesz jó, ha már nem ragad a kézre a tészta.
Lisztezett gyúródeszkán rudat formázunk belőle, ebből kis gombócokat leszakítunk, majd kerek, palacsintánál kisebb átmérőjű formákra sodorjuk.
Vaslapon, vagy palacsintasütőben, zsírozás nélkül mindkét oldalukon kisütjük.
Tálalásnál lehet csak simán, zsírral lekenve, vagy tejföllel együtt is fogyasztani. Az édesebb ízek kedvelői készíthetik lekvárral kenve, aprított dióval megszórva is.