Kacsacomb párolt lila káposztával

Kacsacomb párolt lila káposztával és hasábburgonyával

Hozzávalók: (5 főre) 10 db kacsacomb, só, őrölt feketebors. A párolt káposztához: 1 kg lila káposzta, 2 lila hagyma, 2 dl étolaj, 30 dkg kristálycukor, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt feketebors, fél deci 10%-os ecet. A körethez: 1,5 kg krumpli, 2 teáskanál só.

A megtisztított kacsacombokat bőrüknél beirdaljuk, jól besózzuk, borssal megszórjuk, és bőrükkel lefelé fordítva tepsibe tesszük. Zsiradék és víz nélkül, lefóliázva tesszük az előmelegített sütőbe. Legalább egy órát sütjük. Utána kivesszük, a fóliát leszedjük, a combokat átfordítjuk, saját zsírjával meglocsoljuk, és negyed óra alatt szép színesre pirítjuk.

A lila káposztát lereszeljük, a vöröshagymát összevágjuk. A káposztára köményt, borsot, sót szórunk, ebben állni hagyjuk. Közben a felhevített olajban cukrot karamellizálunk. Ebben a világosbarna alapban sütjük meg először a hagymát, majd a reszelt káposztát. Kevés vizet öntünk alá, és lefedve 40-50 percig pároljuk. Ezután ecettel összekeverve már csak öt percig főzzük, és elkészült.

A megtisztított burgonyát felkockázva sós vízben puhára főzzük.

Tálalásnál a kacsacombokat párolt káposztával és sós krumplival kínáljuk.