Hozzávalók: Tészta: 8 tojás, 16 dkg kristálycukor, 2 evőkanál darált dió, 1 csomag (12 g) sütőpor, 20 dkg liszt, csipetnyi szódabikarbóna, 1 vaníliás cukor, reszelt citromhéj. Diókrém: 3 evőkanál liszt, 5 evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 8 evőkanál darált dió, 2 evőkanál rum, 1 citrom reszelt héja. Fél üveg sárgabaracklekvár, 1 dl habtejszín, 5 dkg darált dió, 2 marék durvára vágott dió.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük, cukrot adunk hozzá, és azzal együtt jó kemény habot készítünk belőle. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a vaníliás cukorral, citromhéjjal elkevert diót. A sütőporral, szódabikarbónával együtt a lisztet is elkeverjük benne.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába borítjuk, majd 160 fokon, egy órát sütjük.
Egy kisebb lábasba négy deci tejet öt evőkanál kristálycukorral felmelegítünk. Egy deci tejben csomómentesre keverjük a lisztet, ezt szűrőn keresztül a meleg tejbe engedjük, így biztosan nem lesz csomós. Sűrűre főzzük, és kihűtjük.
A vajat egy tálban a porcukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a diót a citromhéjjal és a rummal együtt. Jól kikeverjük, hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk.
A főzött és a vajas krémet összekeverjük.
A kisült, kihűlt tortát három lapra elvágjuk. Az alsót először lekvárral, majd krémmel megkenjük, rátesszük a második lapot, azt is ugyanígy ízesítjük, következik a harmadik lap. Az egész tortát bevonjuk krémmel. Az oldalát darált dióval beborítjuk, a tetejét vágott dióval és felvert tejszínhabbal díszítjük.
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk, utána szépen szeletelhető, finom tortát kapunk.