Diós stángli
Hozzávalók: 35 dkg porcukor, 35 dkg darált dió, 35 dkg liszt, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, késhegynyi szódabikarbóna, fél sütőpor, 1 dl tej. A tetejére: két tojás fehérje, 20 dkg porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, rászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a diót, és összekeverjük. Beletesszük az egész tojásokat és sárgákat, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport. Ezt az egészet egy deci tejjel összegyúrjuk.
Ragadós tésztát kapunk, amit erősen lisztezett deszkán is átforgatunk, majd folyton lisztezve késfok vastagságúra kisodrunk.
Másfél, két centi széles, öt, hat centi hosszú rudakra vágjuk. Sütőpapírral borított tepsibe helyezzük, 180 fokra előmelegített sütőben tíz perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A mázhoz a porcukrot átszitáljuk. A két tojás fehérjét ezzel együtt húsz percig habverővel verjük, majd a sütemények tetejét bekenjük vele.
Egy éjszakán át szárítjuk, utána heteken át elálló, finom süteményt kapunk.