Levendulás, étcsokoládés kiflik
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, fél teáskanál só, 2 evőkanál cukor, 15 dkg étcsokoládé, 1 dl levendulaszörp, 3 dl tej, 1 tojás.
A lisztbe vajat, sót, kevés cukrot teszünk.
Az élesztőt a többi cukorral tejben megkelesztjük, és kidagasztjuk vele a tésztát. Lisztezett gyúródeszkán is alaposan átdolgozzuk, majd amikor már szép sima lett, négy cipót alakítunk belőle. Ezeket egyenként kigyúrjuk, majd fél órán át, letakarva pihentetjük.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és levendulaszörppel összekeverjük.
A megkelt tésztákat egyenként kör alakúra sodorjuk. Az elsőt megkenjük a krém felével, a másodikat ráhelyezzük, és 16 tortacikkre elvágjuk. A háromszögeket a szélesebb felétől indulva feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Felvert tojással átkenjük, előmelegített sütőben, vagy kemencében szép mosolygósra sütjük.
A másik két tésztát ugyanígy dolgozzuk fel, így ebből a mennyiségből összesen 32 kiflink lesz.