Harcsapaprikás kapros-túrós palacsintával

Harcsapaprikás kapros-túrós palacsintával

Hozzávalók: 1 kg harcsa, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 paradicsom, 3 paprika, 15 dkg liszt, 3 evőkanál őrölt paprika, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma. A sütéshez étolaj. A palacsintához: 1 tojás, 15 dkg liszt, szódavíz, 2 dl tej, só, 50 dkg túró, fél deci tejföl, kis csokor kapor.

A szalonnát szeletekre, majd kockákra vágjuk, és kisütjük. A pörcöket a tálaláshoz félretesszük, zsírjában megpároljuk a felkockázott vöröshagymát. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsommal együtt felaprítjuk, és a megpárolt hagymára tesszük. Enyhén sózzuk, a szalonna levágott bőrével együtt, fedő alatt puhára pároljuk. Idő közben az elfőtt levét pótolgatjuk. Rányomjuk a fokhagymát, és habarást készítünk hozzá másfél kanál lisztből, két deci tejfölből. Ezzel sűrítjük be az ételünket.

Közben egy tálban a lisztet őrölt borssal és őrölt paprikával elkeverjük, megforgatjuk benne a kisebbekre vágott halszeleteket. Serpenyőben mindkét oldalukon megsütjük. Amikor szép színesek, rápakoljuk a lecsós alapra, és összekeverjük vele.

Palacsintatésztát készítünk. A tojást tejjel elkeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, a szódavizet, sót. Kisütjük, és megtöltjük. A túrót a tejföllel, aprított kaporral és teáskanálnyi sóval összekeverjük, és a palacsintákba töltjük.

Tálalásnál a paprikást szalonnapörcökkel megszórjuk, adagonként egy palacsintával kínáljuk.