Káposztás palacsinta

Káposztás palacsinta

Hozzávalók: 25 dkg fejes káposzta, 1 teáskanál só, 1 evőkanál sertészsír. A töltelékhez: 25 dkg orda (vagy túró), kis csokornyi kapor, 2 evőkanál cukor. A palacsintákhoz: 25 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanálnyi kristálycukor, 2 dl tej, szódavíz, 2 dl olaj, csipetnyi só.

A káposztát lereszeljük, megsózzuk, 20 percig pihentetjük. Ezután kinyomjuk a levét, és kevés zsíron megpároljuk. Félretesszük hűlni.

Palacsintatésztát készítünk. A lisztbe beleütjük a tojást, csipetnyi sót, kristálycukrot, tejet, és annyi szódavizet adunk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű masszát kapjunk. Belekeverjük az étolajat, és a kihűlt káposztát is. Pár percig pihentetjük, majd kisütjük.

A töltelékhez a kaprot apró darabokra vágjuk, és az ordához keverjük. Ízesítjük cukorral, és ezzel töltjük a kisült palacsintákat.

Tálalásnál megszórhatjuk kaporral, és tejfölt is halmozhatunk a tetejére.