sült tészta

Lapujtői csöröge

Lapujtői csöröge Hozzávalók: (6 főre) 40 dkg liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2-3 dl tejföl, 1 teáskanál rumaroma. A sütéshez étolaj, a tetejére porcukor, bármilyen házi lekvár. A lisztet kimérjük, a többi hozzávalót is beletesszük. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Gyúródeszkán is alaposan átdolgozzuk. Sima cipót alakítunk belőle, …

Lapujtői csöröge Tovább »

Lekváros zsemlefánk

Lekváros zsemlefánk Hozzávalók: 4 zsemle, 3 tojás, csipetnyi só, 30 dkg liszt, szilvalekvár, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál fahéj, 1 dl tej, 1 evőkanál étolaj. A sütéshez fél liter étolaj. A palacsinta tésztához a lisztet sóval, három tojással, egy evőkanál étolajjal, három deci vízzel teljesen simára keverjük. A zsemléket először keresztben elvágjuk, majd a feleket …

Lekváros zsemlefánk Tovább »

Darafelfújt csokiöntettel

Darafelfújt csokiöntettel Hozzávalók: 5 dl tej, 6 evőkanál búzadara, 15 dkg margarin, 4 tojás, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja. A sütőformához: margarin, 2 evőkanál zsemlemorzsa. Az öntethez: 10 dkg csokoládé, 5 dkg margarin. Egy lábas aljába kevés vízre ráborítjuk a tejet, adunk hozzá öt deka cukrot és felmelegítjük. Beleszórjuk a …

Darafelfújt csokiöntettel Tovább »

Krumplis fánk

Krumplis fánk Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 50 dkg liszt, 2 tojás, 4 dkg élesztő, 1 teáskanál só, porcukor, baracklekvár. A sütéshez sertészsír, vagy olaj. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, a levét félretesszük, a burgonyát áttörjük. Amikor kihűlt, hozzátesszük a lisztet, a sót és a kevés krumpli lében feloldott élesztőt. A …

Krumplis fánk Tovább »

Tökszár tészta

Kürbissthil – tökszár tészta Hozzávalók: 1 liter tej, ¾ liter búzadara, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 5 evőkanál cukor, a sütéshez 50 dkg sertészsír, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet lábasba öntjük és felforraljuk. Folytonos keverés közben apránként hozzáadjuk a búzadarát. Sóval, cukorral ízesítve sűrűre főzzük. Félretesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl. Ekkor hozzákeverjük a tojásokat. …

Tökszár tészta Tovább »

Kitolófánk

Kitolófánk – Schpritz krepl Hozzávalók: 1 liter liszt, 7,5 dl tej, 4 tojás sárgája, 1 egész tojás, 1 evőkanál porcukor, csipetnyi só. A sütéshez sertészsír. A tejet felforraljuk. Négy tojást szétválasztunk, a fehérjéket félretesszük, csak a sárgákra lesz szükség. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a cukrot, a sót, és a tejjel leforrázzuk. Jó alaposan kidolgozzuk, majd …

Kitolófánk Tovább »

Habos rakott palacsinta

Habos rakott palacsinta Hozzávalók: 4 tojás, 40 dkg liszt, csipetnyi só, fél evőkanál porcukor, fél liter tej, fél liter szódavíz, 2 evőkanál étolaj. A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, fél liter tej, 2 evőkanál porcukor, 2 tojás sárgája. A töltelékhez: 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál porcukor, 2 dl kajszibarack dzsem. A …

Habos rakott palacsinta Tovább »

Máglyarakás

Máglyarakás Hozzávalók: (1 nagy tepsihez) 8 alma, 4 fonott kalács, 4 tojás, 50 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 liter tej, 30 dkg baracklekvár, 5 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és beletesszük egy nagyobb serpenyőbe. Ráteszünk húsz deka margarint, őrölt fahéjjal megszórjuk, és nem túl …

Máglyarakás Tovább »

Túrós metélt

Túrós metélt Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg liszt, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 8 dkg vaj, 6 tojás, csipetnyi só, 1 bio citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 5 dkg mazsola, a tálaláshoz rumos (aromás) baracklekvár. A tepsi előkészítéséhez 5 dkg vaj, három evőkanál zsemlemorzsa. A tálaláshoz porcukor. Először a …

Túrós metélt Tovább »