dió

Diós torta

Diós torta Hozzávalók: Tészta: 8 tojás, 16 dkg kristálycukor, 2 evőkanál darált dió, 1 csomag (12 g) sütőpor, 20 dkg liszt, csipetnyi szódabikarbóna, 1 vaníliás cukor, reszelt citromhéj. Diókrém: 3 evőkanál liszt, 5 evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 8 evőkanál darált dió, 2 evőkanál rum, 1 citrom reszelt héja. […]

Diós torta Tovább olvasom »

Zserbó másképp

Zserbó másképp Hozzávalók: Tészta: 60 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 15 dkg nádcukor, 3 dkg élesztő, fél sütőpor, 2 dl tej, 25 dkg margarin, csipetnyi só. Töltelék: 30 dkg finomra darált dió, 15 dkg durvára vágott dió, 10 dkg mazsola, 1 nagy üveg baracklekvár. Máz: 15 dkg étcsokoládé (cukormentes), 10 dkg margarin, tej. Először összeállítjuk a

Zserbó másképp Tovább olvasom »

Krumplis torta

Krumplis torta Hozzávalók: 1 piskóta laphoz: 5 evőkanál rétesliszt, 12 dkg cukor, 2 tojás, 2 vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 5 dkg darált dió, 14 dkg főtt, áttört burgonya. Krém: 4 dl tej, 4 evőkanál rétesliszt, 2 tojás sárgája, 2 vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 púpos evőkanál kakaó, 2 vaníliás cukor.

Krumplis torta Tovább olvasom »

Fahéjas-almás és diós-meggyes kelt rétes

Fahéjas-almás és diós-meggyes kelt rétes Hozzávalók: (4 rúdhoz) 80 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2 tojás, 4 evőkanál olvasztott sertészsír, 12 dkg porcukor, csipetnyi só, langyos tej. Almás töltelék: 40 dkg alma, 2 teáskanál fahéj, 15 dkg cukor, 10 dkg cukros darált dió. Diós-meggyes töltelék: 40 dkg meggy, 15 dkg cukor, 10 dkg cseresznye, 1

Fahéjas-almás és diós-meggyes kelt rétes Tovább olvasom »

Egy tészta, négy étel

Egy tészta, négy étel: krumplilaska, szilvalekváros gombóc, túrós és mákos begyerő Hozzávalók: 3 kg krumpli, só, 90 dkg liszt. Laska: házi disznózsír. Túrós begyerő: sertészsír, 50 dkg túró, só, rétesliszt. Mákos begyerő: 25 dkg darált mák, 25 dkg kristálycukor, sertészsír, rétesliszt. Gombóc: fél üveg szilvalekvár, 30 dkg búzadara, só, 2 fakanál sertészsír, 15 dkg kristálycukor.

Egy tészta, négy étel Tovább olvasom »

Babtorta

Babtorta Hozzávalók: 25 dkg főtt, áttört bab, 5 tojás, 18 dkg porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg darált dió, fél csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 dkg vaj, a töltelékhez baracklekvár. A citrom héját lereszeljük, és a darált dióval összekeverjük. A tortaforma alját sütőpapírral borítjuk, oldalát vajjal lekenjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá

Babtorta Tovább olvasom »

Rakott tészta

Rakott tészta Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt, 1 tojás, víz. Töltelék: 20 dkg darált mák, 20 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 5 púpos evőkanál szilvalekvár, 5 púpos evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál sertészsír, 3,5 dl tejföl, só. Elkészítjük a tésztát. A lisztet a tojással és annyi vízzel kidolgozzuk, hogy gyúrható, kemény tésztát nyerjünk. Gyúródeszkán is

Rakott tészta Tovább olvasom »

Szigetközi diós kifli

Szigetközi diós kifli Hozzávalók: (4 rúd, rudanként 16-17 kifli) 50 dkg liszt, 20 dkg sertészsír, csipetnyi só, 4 tojás sárgája, 2 dl tejföl. Hab: 4 tojás fehérje, 20 dkg kristálycukor, 3 evőkanál baracklekvár, 30 dkg darált dió. A tészta kenéséhez 2 evőkanál sertészsír, liszt. A szóráshoz porcukor. A lisztet átszitáljuk. Csipetnyi sót, zsírt, négy tojás

Szigetközi diós kifli Tovább olvasom »

Körtés-diós kelt prósza

Körtés-diós kelt prósza Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dl tej, 2 tojás, 3 púpos evőkanál cukor, csipetnyi só, 5 dkg margarin, 15 dkg cukros darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg élesztő, 1 nagyobb körte. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleütjük a tojásokat, habverővel kikeverjük, beleborítjuk a megkelt élesztőt, és

Körtés-diós kelt prósza Tovább olvasom »

Diós briós

Diós briós Hozzávalók: (12 brióshoz) 60 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl kefir, 2 dl tej, 3 dkg élesztő, csipetnyi só, 6 csepp folyékony édesítőszer. A kenéshez étolaj, a tetejére: 20 dkg dió, 5 evőkanál kristálycukor, 1 citrom reszelt héja. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot

Diós briós Tovább olvasom »

Gyúrott sütemény

Gyúrott sütemény Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 15 dkg cukor, 3 evőkanál tejföl, 2 tojás sárgája, 1 sütőpor. Tetejére: 1 tojás fehérje, 15 dkg vágott dió, 2 evőkanál kristálycukor. A cukrot, zsírt, tojások sárgáját, tejfölt egy nagyobb tálban összekeverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Amikor jól összeállt, lisztezett

Gyúrott sütemény Tovább olvasom »