Hozzávalók: Tészta: 60 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 15 dkg nádcukor, 3 dkg élesztő, fél sütőpor, 2 dl tej, 25 dkg margarin, csipetnyi só. Töltelék: 30 dkg finomra darált dió, 15 dkg durvára vágott dió, 10 dkg mazsola, 1 nagy üveg baracklekvár. Máz: 15 dkg étcsokoládé (cukormentes), 10 dkg margarin, tej.
Először összeállítjuk a tésztát. A lisztben a margarint elmorzsoljuk, egy kis mélyedésbe sót, sütőport, élesztőt teszünk, ezekkel is összekeverjük, majd jöhet a nádcukor és a langyos tej, amivel összeállítjuk a tésztát.
Gyúródeszkán bucit formázunk belőle, tíz percig hűtőszekrényben pihentetjük.
Ezután a tésztát három részre osztjuk, kicipózzuk, majd egyenként kinyújtjuk.
A nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleljük, erre helyezzük az első lapot. Villával megszurkáljuk, gazdagon megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval, majd durvára vágott dióval és mazsolával. Újabb kisodort lap következik, újabb töltelék, végül az utolsó lappal befedjük, majd 170 fokon kb. negyven perc alatt megsütjük.
Tetejére csokimázat készítünk. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit egy deci tejben, ha szükséges, adunk még hozzá tejet, és végül a margarint is elkeverjük benne.
Ezt a mázat szétkenjük a kihűlt sütemény tetején. Amikor megdermedt, szeletelhetjük.
A zserbó akkor a legfinomabb, ha legalább egy napot áll, hogy átgyengüljön, akkor könnyebb szeletelni is.