Habroló
Hozzávalók: 28 dkg liszt, 20 dkg margarin, 3 dl tejföl, csipetnyi só, 5 dl habtejszín, 2 csomag vaníliás cukor. A forma kenéséhez 1 dl étolaj. A süteményre 1 tojás, porcukor.
A lisztet tejföllel, margarinnal, sóval összegyúrjuk. Alaposan kidolgozzuk, majd beletesszük egy zacskóba, és hűtőszekrényben két órát pihentetjük. Hajtogatni nem szükséges.
Ezután lisztezett deszkán vékonyra kisodorjuk. Igyekezzünk téglalap alakot formázni, amit két centis csíkokra felvágunk.
A formákat étolajjal átkenjük, kis takarással feltekerjük rá a tésztacsíkokat.
Tepsibe pakoljuk, tetejüket felvert tojással átkenjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőben szép aranyló sárgára sütjük.
Még forrón kinyomjuk belőle a formákat, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd habzsákkal, vagy kisebb kanállal a rolókba töltjük.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
Azonnal fogyasztható, de még finomabb, ha kicsit áll, és a habtól átgyengül a sütemény.