Meggyes zuzmó

Meggyes zuzmó

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 tojás, 30 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 evőkanál szódabikarbóna, 2 dl étolaj, 3 dl tej. Töltelék: 50 dkg túró, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál búzadara, 2 tojás. A tetejére: 30 dkg meggy, 15 dkg vágott dió, 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál kristálycukor. Csoki máz: 2 evőkanál kakaó, 8 evőkanál tej, 3 evőkanál cukor, 5 dkg vaj.

A tölteléket készítjük el először. A túrót porcukorral, kevés búzadarával és két tojással kikeverjük.

A tésztához két tojást keverőtálba ütünk, felhabosítjuk, apránként hozzáadjuk a porcukrot, az étolajat, a tejet, a liszttel elkevert kakaót, és a sütőporos szódabikarbónát.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, rászórjuk a meggyszemek felét. A túrós töltelékből nokedli nagyságú halmokat helyezünk a tetejére. Erre a félretett meggy, a vágott dió és a fahéjas kristálycukor kerül.

Forró sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

Közben elkészítjük a csoki mázat. A kakaót a cukorral és a tejjel összekeverjük, felmelegítjük, és a tűzről félrehúzva olvadásig keverjük benne a vajat.

Ezzel megcsurgatjuk a zuzmó tetejét, és hideg helyre tesszük, amíg a máz megdermed.

Utána kockákra vágjuk, és kínáljuk.