krumpli

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával Hozzávalók: 50 dkg előző nap megfőzött, és áttört krumpli, 25 dkg liszt, 1 tojás, só, a főzővízbe étolaj. 25 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál sertészsír, 1 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kg savanyú káposzta, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 dl száraz […]

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával Tovább olvasom »

Medvehagymás nudli

Medvehagymás nudli Hozzávalók: 16 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara, 1 teáskanál só, 1 tojás, 50 dkg krumpli, 3 dkg sertészsír, 20 dkg szalonna, 1 csokor medvehagyma, 1 csipetnyi szerecsendió, őrölt feketebors, 3,3 dl tejföl. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és kihűtjük. Az apróra vágott szalonnát szép színesre sütjük. A

Medvehagymás nudli Tovább olvasom »

Sült szilvás gombóc tejfölös öntettel

Sült szilvás gombóc tejfölös öntettel Hozzávalók: 70 dkg liszt, 1 kg burgonya, 1 tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 teáskanál só, kevés víz. 18-20 szem szilva, 20 dkg kristálycukor, 1,5 dkg fahéj, 20 dkg sertészsír, 2,5 dl tejföl. A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A fahéjat cukorral

Sült szilvás gombóc tejfölös öntettel Tovább olvasom »

Kolbászos tarhonya

Kolbászos tarhonya Hozzávalók: (6 főre) 20 dkg füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 20 dkg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 50 dkg tarhonya, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika, csípős paprikakrém. Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát, a vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk. A krumplit megtisztítjuk, és kisebb

Kolbászos tarhonya Tovább olvasom »

Pátyi pompos savanyú káposztával

Pátyi pompos savanyú káposztával Hozzávalók: (4 tepsi pomposhoz) 1 kg liszt, 50 dkg krumpli, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 5 dl langyos víz, 2 evőkanál zsír. A tetejére (1 tepsihez): 2,5 dl tejföl, 15 dkg szeletelt szalonna, 2 lilahagyma, 20 dkg savanyú káposzta. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és összetörjük. A

Pátyi pompos savanyú káposztával Tovább olvasom »

Parasztpecsenye juhtúrós burgonyával

Parasztpecsenye juhtúrós burgonyával Hozzávalók: (8 főre) 16 szelet sertéscomb, 1 kg darált hús, 20 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 50 dkg juhtúró, 20 dkg sertészsír, 4 dl tejföl, 4 kg krumpli, 1 kg kígyóuborka, só, őrölt feketebors, őrölt kömény, fűszerpaprika, 8 cl 10 %-kos ecet, 37 dkg cukor. A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalukon

Parasztpecsenye juhtúrós burgonyával Tovább olvasom »

Káposztával, mangalicaszalonnával rakott fácán tejfölösen

Káposztával, mangalicaszalonnával rakott fácán tejfölösen Hozzávalók: (10 főre) 3 fácán, 1,5 kg krumpli, 1,5 kg savanyú káposzta, só, őrölt feketebors, őrölt fűszerpaprika, 2 dl tejföl, sertészsír, 20 dkg füstölt szalonna. A megtisztított fácánból először húslevest főzünk, a nemesebb részeket kiszedjük, ezt használjuk fel főételünk elkészítéséhez. Egy nagyobb sütőedényt kizsírozunk. A krumplit karikákra vágva rápakoljuk, hogy

Káposztával, mangalicaszalonnával rakott fácán tejfölösen Tovább olvasom »

Egy tészta, négy étel

Egy tészta, négy étel: krumplilaska, szilvalekváros gombóc, túrós és mákos begyerő Hozzávalók: 3 kg krumpli, só, 90 dkg liszt. Laska: házi disznózsír. Túrós begyerő: sertészsír, 50 dkg túró, só, rétesliszt. Mákos begyerő: 25 dkg darált mák, 25 dkg kristálycukor, sertészsír, rétesliszt. Gombóc: fél üveg szilvalekvár, 30 dkg búzadara, só, 2 fakanál sertészsír, 15 dkg kristálycukor.

Egy tészta, négy étel Tovább olvasom »

Krumplis-túrós sós lepény

Krumplis-túrós sós lepény Hozzávalók: (1 lepényhez): 25 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, fél deci langyos tej, 1 teáskanál só, 1 tojás, 5 dkg margarin. Töltelék: 50 dkg túró, 1 tojás, só, 30 dkg krumpli, 1,5 dl tej. A tetejére 1 tojás, a forma előkészítéséhez sertészsír. A krumplit héjában megfőzzük. A lisztet átszitáljuk.

Krumplis-túrós sós lepény Tovább olvasom »

HÍR védjegyes, krumplitöltelékes, túrós derelye

HÍR védjegyes, krumplitöltelékes túrós derelye Hozzávalók: (20 főre) 1 kg liszt, 3 tojás, 2,5-3 dl víz. Töltelék: 1,5 kg krumpli, fél liter tej, 1 evőkanál só. A tetejére 2 evőkanál sertészsír, 50 dkg túró, só. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonyanyomón áttörjük. Rövid ideig hűtjük, majd sóval és tejjel elkeverjük. A lisztet átszitáljuk. A tojásokat

HÍR védjegyes, krumplitöltelékes, túrós derelye Tovább olvasom »

Habart krumplileves füstölt hússal és birsalmával

Habart krumplileves füstölt hússal és birsalmával Hozzávalók: (6 főre) 1 kg füstölt tarja, 1 kg burgonya, fél birsalma, 4 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, só, őrölt feketebors. Rántás: 1 evőkanál sertészsír, 1 fakanál liszt, 2 dl tej. Habarás: 1 fakanál liszt, 1 púpos evőkanál tejföl, 1,5 dl tej. Tálaláshoz ecet. A füstölt tarját kis kockákra vágjuk,

Habart krumplileves füstölt hússal és birsalmával Tovább olvasom »

Öreglebbencs tiszakürtiesen

Öreglebbencs tiszakürtiesen, bográcsban Hozzávalók: (12 főre) 5 kisebb paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 kg krumpli, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 csapott teáskanál csípős paprika, 40 dkg füstölt mangalica szalonna, 30 dkg füstölt kolbász, 60 dkg lebbencstészta, víz. A krumplit megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a kolbászt karikázzuk, a mangalica szalonnát felkockázzuk. A szalonnát a

Öreglebbencs tiszakürtiesen Tovább olvasom »