krumpli

Krumplilángos

Krumplilángos Hozzávalók: 1 kg főtt, áttört krumpli, 40 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál só, 5 dkg vaj. Tálaláshoz: olvasztott zsír, szilvalekvár, dió, tejföl. Összegyúrjuk a tésztát. A tört krumplihoz vajat, sót, lisztet és tojást adunk, ezekkel alaposan kidolgozzuk. Akkor lesz jó, ha már nem ragad a kézre a tészta. Lisztezett gyúródeszkán rudat formázunk belőle, […]

Krumplilángos Tovább olvasom »

Tárkonyos sertésraguleves cipóban

Tárkonyos sertésraguleves cipóban Hozzávalók: 1,5 kg sertéstarja, 1 petrezselyemgyökér, 5 sárgarépa, 1 zeller a zöldjével együtt, 5 krumpli, 25 dkg gomba, 30 dkg párolt zöldborsó, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, tárkony, 2,5 dl főzőtejszín, 2 csapott evőkanál liszt, 20 dkg sertészsír, só, őrölt feketebors, 1 birsalma. Tálaláshoz: nagyobb, kivájt cipók. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk,

Tárkonyos sertésraguleves cipóban Tovább olvasom »

Habart vargányaleves

Habart vargányaleves Hozzávalók: 1 kg vargánya (tinóru), 40 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, őrölt bors, só. Rántás: 2 dl étolaj, 3 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 3,3 dl tejföl, 1 liter tej, 1 dl 10%-os ecet. A krumplit felkockázzuk, a fokhagymát, vöröshagymát megtisztítjuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük

Habart vargányaleves Tovább olvasom »

Kacsacomb párolt lila káposztával

Kacsacomb párolt lila káposztával és hasábburgonyával Hozzávalók: (5 főre) 10 db kacsacomb, só, őrölt feketebors. A párolt káposztához: 1 kg lila káposzta, 2 lila hagyma, 2 dl étolaj, 30 dkg kristálycukor, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt feketebors, fél deci 10%-os ecet. A körethez: 1,5 kg krumpli, 2 teáskanál só. A

Kacsacomb párolt lila káposztával Tovább olvasom »

Zsámiska magyaros csirkemájjal

Zsámiska magyaros csirkemájjal Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 30 dkg liszt, só, 20 dkg sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma. A májhoz: 30 dkg csirkemáj, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt paprika. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát felaprítjuk, sertészsírban színesre sütjük. A megfőtt krumpliról a víz háromnegyed

Zsámiska magyaros csirkemájjal Tovább olvasom »

Savanyú krumplileves lapítottal

Savanyú krumplileves lapítottal Hozzávalók: (6 főre) 5 közepes krumpli, 4 babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, só, 2 szem szegfűbors, 1 liter tej, 4,5 dl tejföl. Lapított: 60 dkg fehérliszt, 20 dkg rétesliszt, 2 evőkanál kacsazsír, 1 teáskanál só, 4 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 7-8 dl tej, a kenéshez kacsazsír és só.

Savanyú krumplileves lapítottal Tovább olvasom »

Nagyanyám élesztő nélküli krumplis pogácsája

Nagyanyám élesztő nélküli krumplis pogácsája Hozzávalók: (2 normál tepsihez) 70 dkg liszt, 1 kg sárga krumpli, 3 teáskanál só, 1 púpos evőkanál sertészsír, 1 tojás. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Átnyomjuk, megvárjuk, míg langyosra hűl. Ekkor sót, zsírt, felvert tojást adunk hozzá, és rászitáljuk a lisztet. Alaposan összegyúrjuk. A tepsiket vastagon kizsírozzuk,

Nagyanyám élesztő nélküli krumplis pogácsája Tovább olvasom »

Krumplis torta

Krumplis torta Hozzávalók: 1 piskóta laphoz: 5 evőkanál rétesliszt, 12 dkg cukor, 2 tojás, 2 vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 5 dkg darált dió, 14 dkg főtt, áttört burgonya. Krém: 4 dl tej, 4 evőkanál rétesliszt, 2 tojás sárgája, 2 vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 púpos evőkanál kakaó, 2 vaníliás cukor.

Krumplis torta Tovább olvasom »

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával Hozzávalók: 50 dkg előző nap megfőzött, és áttört krumpli, 25 dkg liszt, 1 tojás, só, a főzővízbe étolaj. 25 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál sertészsír, 1 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kg savanyú káposzta, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 dl száraz

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával Tovább olvasom »

Medvehagymás nudli

Medvehagymás nudli Hozzávalók: 16 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara, 1 teáskanál só, 1 tojás, 50 dkg krumpli, 3 dkg sertészsír, 20 dkg szalonna, 1 csokor medvehagyma, 1 csipetnyi szerecsendió, őrölt feketebors, 3,3 dl tejföl. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és kihűtjük. Az apróra vágott szalonnát szép színesre sütjük. A

Medvehagymás nudli Tovább olvasom »

Sült szilvás gombóc tejfölös öntettel

Sült szilvás gombóc tejfölös öntettel Hozzávalók: 70 dkg liszt, 1 kg burgonya, 1 tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 teáskanál só, kevés víz. 18-20 szem szilva, 20 dkg kristálycukor, 1,5 dkg fahéj, 20 dkg sertészsír, 2,5 dl tejföl. A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A fahéjat cukorral

Sült szilvás gombóc tejfölös öntettel Tovább olvasom »

Kolbászos tarhonya

Kolbászos tarhonya Hozzávalók: (6 főre) 20 dkg füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 20 dkg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 50 dkg tarhonya, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika, csípős paprikakrém. Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát, a vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk. A krumplit megtisztítjuk, és kisebb

Kolbászos tarhonya Tovább olvasom »