savanyú káposzta

Paradicsomos bableves savanyú káposztával

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Hozzávalók: (10 főre) 1,5 kg oldalas, 1,5 kg tarja, 50 dkg füstölt sertéscomb, 4 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 liter sűrű paradicsomlé, 1,5 kg savanyú káposzta, 1 kg fejtett bab, 5 babérlevél, őrölt fektebors, só, 2 zöldpaprika, 3 teáskanál fűszerpaprika, 3 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt.  A sonka főzőlevéből 1 […]

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Tovább olvasom »

Sváb töpörtyűgombócos káposzta

Sváb töpörtyűgombócos káposzta Hozzávalók: (10 főre) 3,5 kg savanyú káposzta, 1 nagy nyers csülök, 1 hasáb torma, 5 babérlevél, 70 dkg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál egész feketebors, 1 kávéskanál őrölt szerecsendió, só, 2 tv-paprika. Rántás: zsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 púpos evőkanál liszt, fél darab kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma. Gombóc: 1

Sváb töpörtyűgombócos káposzta Tovább olvasom »

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával Hozzávalók: 50 dkg előző nap megfőzött, és áttört krumpli, 25 dkg liszt, 1 tojás, só, a főzővízbe étolaj. 25 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál sertészsír, 1 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kg savanyú káposzta, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 dl száraz

Schupfnudel szalonnával, savanyú káposztával Tovább olvasom »

Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon

Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon Hozzávalók: 2 sertés dagadó, só, őrölt feketebors, 80 dkg darált sertéshús, 2 kis fej vöröshagyma, 4 dkg fokhagyma, 25 dkg sertészsír, 20 dkg gomba, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 25 dkg kenyér, 1 kg savanyú káposzta. Körethez: 1 kg burgonya. A dagadót késsel felszúrjuk, kívül-belül besózzuk. A petrezselyemzöldet felvágjuk, a

Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon Tovább olvasom »

Húsos káposzta gőzgombóccal

Húsos káposzta gőzgombóccal Hozzávalók: (10 főre) 1 kg vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 2 teáskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál majoránna, só, 3 kg savanyú káposzta, 1 kg hasaalja szalonna, 1 kg sertéscomb, 2 kg füstölt hasaalja szalonna, 2 evőkanál sertészsír. Gőzgombóc: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, só, langyos víz, fél dl étolaj. A füstölt húsokat

Húsos káposzta gőzgombóccal Tovább olvasom »

Darutollas puliszka

Darutollas puliszka Hozzávalók: (1 tepsihez) 1 kg kukoricadara, 1 kg savanyú káposzta, 20 dkg sertészsír, só, őrölt feketebors, 2,5 dl tejföl, 2 liter víz. A káposztát kimossuk, kicsavarjuk, és két fakanál zsíron lesütjük. A darát egy evőkanál sóval ízesített vízben sűrűre főzzük, amikor már puffog, levesszük, és hűlni hagyjuk. A tepsit kizsírozzuk. Egy kis edényben

Darutollas puliszka Tovább olvasom »

Pátyi pompos savanyú káposztával

Pátyi pompos savanyú káposztával Hozzávalók: (4 tepsi pomposhoz) 1 kg liszt, 50 dkg krumpli, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 5 dl langyos víz, 2 evőkanál zsír. A tetejére (1 tepsihez): 2,5 dl tejföl, 15 dkg szeletelt szalonna, 2 lilahagyma, 20 dkg savanyú káposzta. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és összetörjük. A

Pátyi pompos savanyú káposztával Tovább olvasom »

Káposztával, mangalicaszalonnával rakott fácán tejfölösen

Káposztával, mangalicaszalonnával rakott fácán tejfölösen Hozzávalók: (10 főre) 3 fácán, 1,5 kg krumpli, 1,5 kg savanyú káposzta, só, őrölt feketebors, őrölt fűszerpaprika, 2 dl tejföl, sertészsír, 20 dkg füstölt szalonna. A megtisztított fácánból először húslevest főzünk, a nemesebb részeket kiszedjük, ezt használjuk fel főételünk elkészítéséhez. Egy nagyobb sütőedényt kizsírozunk. A krumplit karikákra vágva rápakoljuk, hogy

Káposztával, mangalicaszalonnával rakott fácán tejfölösen Tovább olvasom »

Hússal káposzta

Hússal káposzta Hozzávalók: (8 főre) 2 kg savanyú káposzta, 2 kg vegyes hús (nyers csülök, füstölt pörc, füstölt sonka) 2 cseresznye paprika, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl paradicsomlé, 2 púpos evőkanál sertészsír, 2 evőkanál őrölt paprika, 15-20 dkg tarhonya, só, 2 teáskanál őrölt feketebors. A füstölt húsokat előző este beáztatjuk, a savanyú káposztát

Hússal káposzta Tovább olvasom »

Tepsis töltött káposzta

Tepsis töltött káposzta Hozzávalók: (8 főre) 1 kg szálas savanyú káposzta, 1 fej savanyú káposzta levél, 2,5 dl rizs, 2 tojás, 1 kg darált sertéslapocka, 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 40 dkg főtt, füstölt csülök, 3 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma. Rántás: 4 evőkanál liszt, 2 fakanál zsír, 2

Tepsis töltött káposzta Tovább olvasom »

Tyúkos káposzta krumplis punyával

Tyúkos káposzta krumplis punyával Hozzávalók: 1 tyúk, 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg rizs, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, 3 babérlevél, 5 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom. Punya: 50 dkg liszt, 2 teáskanál só, 30 dkg krumpli, 2,5 dkg élesztő. A punyához a krumplit héjában megfőzzük, áttörjük, és

Tyúkos káposzta krumplis punyával Tovább olvasom »

Káposztás gőzgombóc csirkével és sós burgonyával

Káposztás gőzgombóc csirkével és sós burgonyával Hozzávalók: 75 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt húsos szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, sertészsír, só, 2 egész csirkecomb. Gombóc: 2,5 dl tej, 25 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál sertészsír, 2 dkg élesztő, csipetnyi só. A csirkecombokat kettévágjuk, alaposan besózzuk, és ebben állni hagyjuk. A szalonnát nagyobbakra

Káposztás gőzgombóc csirkével és sós burgonyával Tovább olvasom »