savanyú káposzta

Tricciana tál

Tricciana tál Hozzávalók: 1 kg sertés hátsó csülök, só, őrölt feketebors, fűszerkömény, 1,5 kg savanyú káposzta, 40 dkg füstölt kolbász, 15 dkg kolozsvári szalonna, 30 dkg laskagomba, 2 vöröshagyma, só, 10 dkg sertészsír, 1 dl száraz fehérbor, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor. A csülköt kicsontozzuk, a vastagabb részeknél bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, …

Tricciana tál Tovább »

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Hozzávalók: (12 főre) 90 dkg darált sertéslapocka, 30 dkg kolozsvári szalonna, 1 db füstölt csülök, 45 dkg füstölt kolbász, 90 dkg savanyú káposzta, 15 dkg rizs, 4 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 púpos evőkanál zsír, másfél evőkanál őrölt paprika, …

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Tovább »

Káposztás durgány

Káposztás durgány Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 3 tojás, kevés víz, zsír, 2 kg savanyú káposzta. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, elmorzsolunk benne egy evőkanál sertészsírt, majd beleütünk három tojást, és egy kevés vízzel összeállítjuk a tésztát. Hasonlít a levestésztára, csak van benne zsír is. Ezt háromfelé választjuk, és deszkán is alaposan …

Káposztás durgány Tovább »

Kemencében sült savanyú káposztás vaddisznó krumplis nudlival

Kemencében sült savanyú káposztás vaddisznó sült krumplis nudlival Hozzávalók: (10 főre) 3 kg csontos vaddisznókaraj, 2 kg savanyú káposzta, 10 dkg sertészsír, só, bors, 1 fej fokhagyma, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 dl olaj, mustár. A nudlihoz: 15-20 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 tojás, só, a sütéshez étolaj. A bevizsgált vaddisznóhúst beirdaljuk. …

Kemencében sült savanyú káposztás vaddisznó krumplis nudlival Tovább »

Húsgombócos káposztaleves

Húsgombócos káposztaleves Hozzávalók: 60 dkg friss savanyú káposzta, 10 dkg füstölt sonka, 20 dkg sertéscomb, 50 dkg darált sertéshús, 6 dkg rizs, 1 tojás, só, 20 szem egész bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 dl házi paradicsomlé, másfél vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt bors. Rántás: 1 evőkanál liszt, fél evőkanál zsír, …

Húsgombócos káposztaleves Tovább »

Királyhalom

Királyhalom Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 50 dkg savanyú káposzta, 2,5 dl rizs, 4 vöröshagyma, zsír, 3,3 dl tejföl, só, őrölt feketebors. Két bögre vizet egy teáskanál sóval felmelegítünk. Egy másik lábasban felolvasztunk egy evőkanál zsírt, ebben lepirítjuk a rizst. Amikor már üveges lett, ráöntjük a sós vizet, felforraljuk, lefedjük, és puhára főzzük. Amikor elkészült, még …

Királyhalom Tovább »

Göndör patás túró pörkölt káposztával

Göndör patás túró pörkölt káposztával Hozzávalók: (10 főre) 3 mangalica túró (orr), 60 dkg mangalica lapocka, 60 dkg mangalica tarja, 30 dkg mangalica füstölt szalonna, 2 kg savanyú káposzta, 20 dkg vöröshagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 púpos teáskanál őrölt bors, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 evőkanál mangalica zsír. Előkészítjük …

Göndör patás túró pörkölt káposztával Tovább »

Vaddisznóhúsos rakott káposzta

Vaddisznóhúsos rakott káposzta Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg sajt, 2 fakanál (vaddisznó) zsír, 15 dkg rizs, só, 30 dkg vaddisznó karaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 2 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 5 dkg párolt zöldség, só, őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, 2 teáskanál őrölt paprika, tárkony. A hús hártyáit leszedjük, és …

Vaddisznóhúsos rakott káposzta Tovább »

Szőrös nokedli

Szőrös nokedli – Hairigá Nokál Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 1 vöröshagyma, 1 nagyobb krumpli, 2 tojás, 1 evőkanál zsír, só, 2 babérlevél, 10 szem egészbors, 30 dkg liszt, 20 dkg húsos füstölt szalonna, a tálaláshoz tejföl. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, egy evőkanál zsíron feltesszük párolni. A káposzta levét kinyomjuk. A szalonnát felszeljük, kockákra vágjuk, …

Szőrös nokedli Tovább »