Sült oldalas füstölt kolbásszal
Hozzávalók: (6 főre) 60 dkg savanyú káposzta, 80 dkg füstölt oldalas, 1 vöröshagyma, 4 babérlevél, 6 gerezd fokhagyma, 30 dkg füstölt kolbász, 30 dkg sertészsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál őrölt feketebors.
Az oldalast egy éjszakára hideg vízben áztatjuk, hogy a sótartalmából veszítsen. Dobunk mellé babérlevelet, két gerezd vágott fokhagymát.
Másnap kivesszük, áttöröljük, feldaraboljuk. A kolbászt is kisebbekre vágjuk. A vöröshagymát, négy gerezd fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.
Egy lábasban zsírt olvasztunk, ebben üvegesre dinszteljük a hagymákat, majd őrölt paprikát, őrölt borsot szórunk rá és kevés vízzel felengedjük.
Belekeverjük az oldalast, öntünk még rá fél liter vizet, és fedő alatt egy órán át főzzük. Félidőben hozzátesszük a kolbász darabkákat, majd együtt szép színesre sütjük.
Savanyú káposztát kínálunk hozzá.