Tojáspörkölt

Tojáspörkölt sonkával, kaláccsal

Hozzávalók: 10 tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, 1,5 evőkanál sertészsír, víz, 3 teáskanál őrölt paprika, só, 1 teáskanál őrölt feketebors.

A tojásokat sós vízben keményre főzzük. Hideg vízbe szedjük, megkocogtatjuk a héjukat, és megtisztítjuk. Óvatosan kockákra vágjuk, hogy a sárgák ne essenek ki.

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, zsírban, egy kávéskanál sóval üvegesre pároljuk. Belekeverjük az őrölt paprikát, kevés vízzel felengedjük, ízlés szerint sóval és őrölt borssal fűszerezzük.

Ebbe a fűszeres alapba belehelyezzük a feldarabolt tojásokat, és összerázogatjuk.

A húsvéti asztalon a sonka és a kalács mellé kínáljuk.