Hozzávalók: 1 főtt tyúkmell a húslevesből, 2 vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 fakanál sertészsír. Habarás: 2 evőkanál liszt, 5 dl tej. Nokedli: 50 dkg liszt, csipetnyi só, 2 tojás, víz.
A húst kicsontozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
A vöröshagymát apróra felkockázzuk, teszünk rá két fakanál zsírt, és lesütjük. Amikor már üvegesre párolódott a hagyma, szórunk rá borsot és őrölt paprikát. Elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, óvatosan beleforgatjuk a húst, és ebben a szaftban megpároljuk.
A hozzávalókból nokedli tésztát keverünk. Ezt lobogó forró vízbe szaggatjuk, majd amikor megfőtt, leszűrjük. Kevés zsírral összekeverjük.
A lisztet a tejjel csomómentesre kidolgozzuk, és ezzel a húst behabarjuk.
Nokedlit kínálunk hozzá.