Ludaskása hajdinával
Hozzávalók: egy kacsa apróléka (nyak, szárnytő, zúza, máj), 2 közepes sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 kisebb zeller, fél karalábé, fél tv-paprika, 1 paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zellerzöld, só, 20 darab egészbors, 20 dkg hajdina, 1 babérlevél. A máj sütéséhez kacsazsír.
A kacsamájat forró zsírban átsütjük, majd kiszedjük és félretesszük.
A kacsaaprólékból és a zöldségekből hagyományos módon húslevest főzünk. Amikor elkészült, a csontokról leszedjük a húst, a zúzát és a zöldségeket pedig felkockázzuk.
Az alaposan átmosott hajdinát, felengedjük dupla mennyiségű szűrt húslevessel, és egy babérlevéllel feltesszük főzni. Húsz perc alatt elkészül.
Ekkor belekeverjük a húsokat és a zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, amennyiben szükséges, kevés levest még önthetünk hozzá, hogy lazább legyen, majd a tetejére pakoljuk a szeletekre vágott kacsamájat.