tartalmas étel

Paradicsomos bableves savanyú káposztával

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Hozzávalók: (10 főre) 1,5 kg oldalas, 1,5 kg tarja, 50 dkg füstölt sertéscomb, 4 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 liter sűrű paradicsomlé, 1,5 kg savanyú káposzta, 1 kg fejtett bab, 5 babérlevél, őrölt fektebors, só, 2 zöldpaprika, 3 teáskanál fűszerpaprika, 3 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt.  A sonka főzőlevéből 1 […]

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Tovább olvasom »

Sváb töpörtyűgombócos káposzta

Sváb töpörtyűgombócos káposzta Hozzávalók: (10 főre) 3,5 kg savanyú káposzta, 1 nagy nyers csülök, 1 hasáb torma, 5 babérlevél, 70 dkg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál egész feketebors, 1 kávéskanál őrölt szerecsendió, só, 2 tv-paprika. Rántás: zsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 púpos evőkanál liszt, fél darab kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma. Gombóc: 1

Sváb töpörtyűgombócos káposzta Tovább olvasom »

Szegedi csipetkés rostélyos

Szegedi csipetkés rostélyos Hozzávalók: 1 kg rostélyos, só, 6 dkg liszt, 15 dkg sertészsír, 25 dkg vöröshagyma, 2 dkg fűszerpaprika, 1 fej fokhagyma, 16 dkg tv-paprika, 10 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 1 kg burgonya, 1 csokor petrezselyemzöld. Fűszer: 1 teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 teáskanál

Szegedi csipetkés rostélyos Tovább olvasom »

Babos húsleves

Babos húsleves, babfőzelék, sült hús Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertéscomb, 1,5 kg fehérbab, 1 kg sárgarépa, 1 kg petrezselyem, 2 csokor petrezselyemzöld, 1 paradicsom, 1 paprika, fél fej édeskáposzta, 1 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál 10%-os ecet, 4 dl tej, 3 dl tejföl, 2 teáskanál kristálycukor, 25 dkg cérnametélt, 2

Babos húsleves Tovább olvasom »

Tejfölös gyöngyiragu reszeltkével

Tejfölös gyöngyiragu reszeltkével Hozzávalók: 1 egész gyöngytyúk (vagy csirke), 3 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 zöldpaprika, fél karalábé, 2 krumpli, 2 teáskanál só, 1 teáskanál egész bors, 3 babérlevél, 2 teáskanál tárkony, 1 csokor petrezselyem-és zellerzöld, fél citrom leve, 3 karika citrom. A reszeltkéhez: 1 tojás, liszt, csipetnyi só. A habaráshoz: 3 dl tejföl, 2 evőkanál

Tejfölös gyöngyiragu reszeltkével Tovább olvasom »

Főtt, rántott tyúk

Főtt, rántott tyúk Hozzávalók: A leveshez: 1 egész tyúk (kb. másfél kg), 2 teáskanál só, 2 teáskanál egész bors, 2 sárgarépa, fél karalábé, 1 paradicsom, fél zellergumó, 2 petrezselyem, 1 kicsi kelkáposzta, 4 rózsa karfiol, 2 krumpli, 1 csípős paprika, 1 csokor zöldség-és zellerzöld, 1 vöröshagyma, 3 szál újhagyma. A rántott tyúkhoz: 2 tojás, só,

Főtt, rántott tyúk Tovább olvasom »

Gulyásleves tarhonyával

Gulyásleves tarhonyával Hozzávalók: (8 főre) 1,5 kg sertéscomb, 3 evőkanál sertészsír, 3 közepes vöröshagyma, 2 evőkanál őrölt paprika, só, 1 teáskanál majoranna, 2 teáskanál egész bors, 2 teáskanál egész kömény, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 karalábé, 6 közepes krumpli, 10 dkg tarhonya. A húst felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát, tv-paprikát

Gulyásleves tarhonyával Tovább olvasom »

Tárkonyos betyárpecsenye ízletes tócsnival

Tárkonyos betyárpecsenye ízletes tócsnival Hozzávalók: 1 kg sertéstarja, 4 dl étolaj, 3 kávéskanál só, 2 kávéskanál fehérbors, 3 vöröshagyma. Mártás: 45 dkg laskagomba, 2 evőkanál sertészsír, 2 vöröshagyma, 2 kávéskanál őrölt paprika, 1 dl paradicsomlé, 1 kávéskanál fehérbors, 2 teáskanál tárkony, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál bazsalikom, 3 dl víz, másfél dl tejföl, fél del

Tárkonyos betyárpecsenye ízletes tócsnival Tovább olvasom »

Törött bab – újragondolva

Törött bab – újragondolva Hozzávalók: 50 dkg fehérbab, 1 teáskanál só, 2 fej vöröshagyma, 3 érett fehér paprika, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 evőkanál sertészsír, 1 dl étolaj, 2 evőkanál kacsazsír, 3 evőkanál liszt. A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval ízesítve puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Annyi lisztet

Törött bab – újragondolva Tovább olvasom »

Mája leves regöliesen

Mája leves regöliesen Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 30 dkg sertésmáj, 30 dkg sertéstüdő, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, fél paprika, 1 paradicsom, 3 babérlevél, késhegynyi őrölt kömény, 10 szem egészbors, kávéskanálnyi őrölt bors, 4 közepes burgonya, 2 evőkanál házi ételízesítő. Rántás: 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1

Mája leves regöliesen Tovább olvasom »

Vegyes csülkös pörkölt

Vegyes csülkös pörkölt Hozzávalók: 1 kg hátsó csülök, 1 db sertésköröm, 40 dkg sertéscomb, ½ sertésfarok, 3 vöröshagyma, 2 tv-paprika, 3 paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, 2 púpos teáskanál só, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 púpos teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 dl vörösbor. Nokedli: 2 tojás, 50 dkg liszt, 1 kávéskanál

Vegyes csülkös pörkölt Tovább olvasom »

Gulyásleves kolbász szeletkékkel

Gulyásleves kolbász szeletkékkel Hozzávalók: (12 főre) 2,5 kg sertéscsülök, 50 dkg füstölt oldalas (vagy bordavég), 80 dkg burgonya, 3 vöröshagyma, 4 evőkanál őrölt paprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 kávéskanál egész kömény, 2 evőkanál só, 4 sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 4 babérlevél, 2 paradicsom, 2 paprika, 1 csokor lestyán, 15 dkg sertészsír.

Gulyásleves kolbász szeletkékkel Tovább olvasom »