Gulyásleves tarhonyával
Hozzávalók: (8 főre) 1,5 kg sertéscomb, 3 evőkanál sertészsír, 3 közepes vöröshagyma, 2 evőkanál őrölt paprika, só, 1 teáskanál majoranna, 2 teáskanál egész bors, 2 teáskanál egész kömény, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 karalábé, 6 közepes krumpli, 10 dkg tarhonya.
A húst felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát, tv-paprikát és paradicsomot felaprítjuk. A gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk.
Bográcsban felolvasztjuk a zsírt, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Beleforgatjuk a sertéscombot, és addig sütjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor keverjük hozzá a tv-paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk az őrölt paprikát, két teáskanál sóval ízesítjük, majd egy liter vízzel felengedve félkészre főzzük.
Fűszerezzük egész borssal, egész köménnyel, majorannával, majd beletesszük a sárgarépát és a petrezselymet. A vizet pótoljuk, és újabb fél órát főzzük.
A kockákra vágott karalábét, krumplit és a tarhonyát is hozzáadjuk, majd amikor ezek is megpuhultak, már csak a fűszereket kell ízlés szerint pótolni, és már tálalhatjuk is a tartalmas gulyáslevest.