Hozzávalók: 1 egész csirke, 1 fej fokhagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy petrezselyem, 1 fakanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt feketebors. A tálaláshoz pirított kenyérkocka.
A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk. 2,5 liter hideg vízbe belepakoljuk, feltesszük melegedni.
A zöldségeket megtisztítjuk. Öt centis darabokra, majd vékony szeletkékre aprítjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, belepréseljük a levesbe. Egy evőkanál sóval, egy teáskanál őrölt borssal fűszerezzük, majd lassú tűzön a hús puhulásáig főzzük. Ekkor pakolhatjuk bele a zöldségeket.
Egy külön serpenyőben a felhevített zsírban barnára pirítjuk a lisztet. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hideg vízzel felengedve a levesbe borítjuk, és összeforraljuk.
A végén vágott petrezselyemzölddel készre főzzük.
Pirított kenyérkockával tálaljuk.