Körösi finom falatok

Körösi finom falatok

Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 40 dkg sertéskaraj, 1 kg burgonya,1 evőkanál zsír, só, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl tej, őrölt bors, 8 evőkanál liszt, 3 tojás, étolaj.

A csirkemájat zúzott fokhagymával összekevert tejbe, egy éjszakára beáztatjuk.

A krumplit megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük.

A karajt felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. Sóval, borssal mindkét oldalát megszórjuk.

A májat a tejből kiszedjük, lecsepegtetjük, azt is kisebbekre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk.

Fél liter étolajat felteszünk egy serpenyőben melegedni.

Sűrű palacsintatésztát készítünk. A tojásokat felütjük, sózzuk, egy deci étolajjal összekeverjük, négy evőkanál lisztet adunk hozzá, majd fél deci vízzel, vagy szódával hígítjuk.

A húst és a májat először lisztben, majd a párizsi bundában átforgatjuk, és az előmelegített olajban zsemleszínűre megsütjük. A csirkemájat sütés előtt célszerű villával alaposan megszurkálni, hogy a forró zsiradék ne „köpjön” szembe bennünket.

A megsült húsokat kiszedjük, lecsepegtetjük.

A megfőtt krumplit összetörjük, megsózzuk, kevés zsírral összekeverjük.

Friss salátát kínálunk hozzá.