Körösi finom falatok
Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 40 dkg sertéskaraj, 1 kg burgonya,1 evőkanál zsír, só, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl tej, őrölt bors, 8 evőkanál liszt, 3 tojás, étolaj.
A csirkemájat zúzott fokhagymával összekevert tejbe, egy éjszakára beáztatjuk.
A krumplit megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük.
A karajt felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. Sóval, borssal mindkét oldalát megszórjuk.
A májat a tejből kiszedjük, lecsepegtetjük, azt is kisebbekre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk.
Fél liter étolajat felteszünk egy serpenyőben melegedni.
Sűrű palacsintatésztát készítünk. A tojásokat felütjük, sózzuk, egy deci étolajjal összekeverjük, négy evőkanál lisztet adunk hozzá, majd fél deci vízzel, vagy szódával hígítjuk.
A húst és a májat először lisztben, majd a párizsi bundában átforgatjuk, és az előmelegített olajban zsemleszínűre megsütjük. A csirkemájat sütés előtt célszerű villával alaposan megszurkálni, hogy a forró zsiradék ne „köpjön” szembe bennünket.
A megsült húsokat kiszedjük, lecsepegtetjük.
A megfőtt krumplit összetörjük, megsózzuk, kevés zsírral összekeverjük.
Friss salátát kínálunk hozzá.