Tejfölös szürke harcsa paprikás nokedlivel

Tejfölös szürke harcsa paprikás nokedlivel

Hozzávalók: 40 dkg gomba, 15 dkg szalonna, 2 paradicsom, 2 tv-paprika, 1 vöröshagyma, 5 dl tejföl, 1 púpos evőkanál liszt, 50 dkg harcsafilé, só, őrölt feketebors, 2 babérlevél, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, hal alaplé. Nokedli: 3 tojás, 40 dkg liszt, csipetnyi só, víz, 2 evőkanál étolaj.

A hozzávalókat előkészítjük. A harcsaszeletek mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk, és hűtőszekrényben felhasználásig pihentetjük.

A füstölt szalonnát, hagymát, paradicsomot, paprikát felkockázzuk. A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

A szalonnát egy nagyobb serpenyőben megsütjük. A pörcöket kiszedjük, zsírjában lepirítjuk a vöröshagymát. Erre kerül a gomba, amit megsózunk, és megvárjuk, míg levet ereszt. Ezután rátehetjük a paprikát, paradicsomot. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, majd hat evőkanál sűrű hal alaplevet keverünk bele. Három deci vízzel felengedjük, felforraljuk.  A bugyogó ételt megszórjuk őrölt paprikával. A pörcöt is beleborítjuk.

Habarást készítünk. A lisztet négy púpos evőkanál tejföllel, kevés vízzel simára keverjük. A lecsós-gombás alapunk levével átmelegítjük, így borítjuk a serpenyőbe.

Belehelyezzük a harcsa szeleteket, ezzel együtt öt perc alatt megfőzzük.

A nokedlihez először kevés sóval, és étolajjal feltesszük a vizet melegedni.

A lisztet megsózzuk, ráütjük a tojásokat, és a nokedlit kevés vízzel összeállítjuk. Nem szükséges simára kidolgozni. Kisebb adagokat deszkára szedünk, majd vizes evőkanállal beleszaggatjuk a lobogó vízbe. Amikor megfőtt, leszűrjük, leöblítjük, és a paprikás mellé tálaljuk.