Kolbászos reszőkeleves
Hozzávalók: 60 dkg füstölt kolbász, 1 fakanál sertészsír, 1 púpos fakanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, kis csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál őrölt paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 vöröshagyma, 3 zellerlevél, 1 liter krumpli főzőlé. Reszőke: 1 tojás, csipetnyi só, liszt.
A kolbászt felszeleteljük, a petrezselymet apróra, a fokhagymát kis kockákra vágjuk.
Fazékban rántást készítünk. Fakanálnyi zsíron lepirítjuk a lisztet, rászórjuk a fokhagymát, és a petrezselyem felét. Félrehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne az őrölt paprikát. A burgonya főzőlevével és vízzel felengedjük, beletesszük a kolbászt, a zeller zöldet, a paprikát, paradicsomot. Kevés őrölt borssal fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a reszőke elkészül.
Egy tojásból csipetnyi sóval és annyi liszttel, hogy kemény tésztát kapjunk, meggyúrjuk a reszőkének valót. Ezt kicsit lisztezve nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a forró levesben kifőzzük. Végül ha szükséges, sózzuk, és beletesszük a megmaradt petrezselyemzöldet is.