Tejes táska leves

Tejes táska leves

Hozzávalók: 1,5 liter tej, 15 dkg cukor, csipetnyi só, 1 evőkanál zsír, a rétes legombolyított széle.

A rétes szélét legombolyítás után újra alaposan átgyúrjuk, és fél órát pihenni hagyjuk. Ekkor lisztezett abroszon sodrófával kicsit megnyújtjuk, majd a kézfejünkön, és az abroszon húzzuk tovább, akkorára, amekkorára lehetséges. Terítő segítségével feltekerjük, zsírozott tepsibe helyezzük. Tetejét olvasztott zsírral átkenjük és előmelegített sütőben világos barnára sütjük.

Amikor elkészült, késsel csíkokra vágjuk, de kézzel is széttéphetjük darabkákra. Leveses tálba helyezzük.

A tejet a cukorral és a sóval felforraljuk, majd az összeaprított rétes végre rászedjük. Kicsit ázni hagyjuk, utána fogyasztható.