Salátafőzelék

Salátafőzelék

Hozzávalók: 3 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, só, 1 evőkanál 20 %-os ecet, 2 evőkanál cukor. Fasírthoz: 1 kg darált hús, 3 tojás, 20 dkg szikkadt kenyér, 1,5 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 3 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa a forgatáshoz, étolaj a sütéshez.

A száraz kenyeret vízbe áztatjuk. A tojásokat felütjük, és a darált húshoz adjuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával, és az alaposan kinyomott kenyeret is hozzáadjuk. Összegyúrjuk, és fűszerezzük még, ha szükséges.

A salátát összetépkedjük, beletesszük egy lábasba, felöntjük fél liter vízzel, rányomjuk a fokhagymát, sózzuk, és feltesszük főni. Amikor felforrt, cukrot keverünk bele.

Habarást készítünk. A lisztet egy deci vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd amikor a saláta megpuhult, behabarjuk vele a főzeléket. A végén ízlés szerint ecettel kicsit savanyítjuk.

A fasírt alapot kigombócozzuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukon szép színesre sütjük. Ezzel tálaljuk a salátafőzeléket.