Táci tehén tánc
Hozzávalók: 1 kg marhanyak, 6 gerezd fokhagyma, 1 liter tej, 25 dkg sajt, 25 dkg gépsonka, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, só, 1 fej lilahagyma. A sütéshez étolaj, vagy zsír.
A sütés előtti napon a hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, belekeverjük a tejbe. Ebben áztatjuk egy éjszakán át a húsokat.
Másnap törlőkendővel a nedvességet leitatjuk, majd minden hús egyik felére egy vékony szelet sajtot, sonkát és lilahagyma karikát helyezünk. Ráhajtjuk a hús másik felét.
Lisztben, sózott, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró zsiradékban megsütjük úgy, hogy mindkét oldala szép színes legyen.
Kukoricás rizzsel tálaljuk.