Bazsalikomos tepsis csirkecomb

Bazsalikomos tepsis csirkecomb

Hozzávalók: 8 db csontozott csirke comb, 1 kg burgonya, 1 vöröshagyma, 60 dkg sárga és piros koktélparadicsom, 20 db bazsalikom friss levél, só, 3 teáskanál őrölt bors, 1 dl olívaolaj.

A krumpli megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük vízzel, és héjában megfőzzük.

A vöröshagymát szálasra vágjuk, majd fél deci olajon lesütjük. A csirkecombokat kicsontozzuk, és csíkokra daraboljuk. Rápakoljuk a hagymára, és együtt sütjük, amíg a hús egy kis színt kap. Közben két teáskanál borssal és két teáskanál sóval ízesítjük.

A színes paradicsomokat megmossuk.

A megfőtt burgonyát meghámozzuk, és karikákra vágva a tepsi aljába halmozzuk. Sóval, borssal megszórjuk. A paradicsomokat félbevágva a tetejére pakoljuk. Kevés olajjal meglocsoljuk. Erre ráborítjuk a lesütött hagymás húst a szaftjával együtt.

A bazsalikom leveleket átmossuk, és azt is ráhelyezzük. Előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.