Brokkolis, gombás, répás fasírt sült rizzsel
Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 20 dkg brokkoli, 20 dkg gomba, 1 nagyobb burgonya, 1 nagyobb sárgarépa, só, őrölt feketebors, 1 kis fej vöröshagyma, csipetnyi szódabikarbóna, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 3 dl étolaj, 10 dkg zsemlemorzsa. A rizshez: 2 bögre rizs, 1 vöröshagyma, 3 különböző színű paprika, só, 1 kávéskanál bors, fél deci étolaj.
A brokkolit rózsáira szedjük, sóval, teáskanálnyi borssal és szódabikarbónával ízesített vízben roppanósra főzzük. A szódabikarbóna azért szükséges, hogy a brokkoli szép zöld színe megmaradjon. Leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A vöröshagymát kockákra vágva étolajon üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a gombát, teáskanálnyi őrölt borssal megsütjük. Ezt is hűtjük pár percig.
A sárgarépát és a krumplit megtisztítjuk, nagyobb lyukú reszelőn ráreszeljük a húsra. A tisztított fokhagymát is rányomjuk. Felütjük a tojásokat, hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
A brokkolit a gombával együtt felaprítjuk, és a húshoz adva az egészet jó alaposan összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható legyen a fasírtunk. Vizes kézzel nagyobb gombócokat készítünk belőle, ezeket bő, forró olajban kisütjük, közben átforgatjuk, hogy mindkét oldala szép színes legyen.
A körethez a rizst átmossuk, fél deci étolajon lepirítjuk. Egy kis fej vöröshagymát felaprítva hozzáadunk, felöntjük két bögre vízzel. Sóval, borssal ízesítve fedő alatt puhára főzzük. A paprikákat apróbb kockákra vágjuk, és a megfőtt rizshez keverjük, ezzel már csak hagyjuk állni egy kicsit, és már tálalhatjuk is a fasírtunk mellé.