Kukoricadara savanyú káposztával

Kukoricadara savanyú káposztával

Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 8 dl víz, 1 teáskanál só, fél kg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl.

Egy fazékba beleöntjük a vizet, a sót, felforraljuk, majd folytonosan keverve hozzáadjuk a darát, és sűrű puliszkát főzünk belőle. Akkor lesz jó, ha már az edény aljától és oldalától is elválik a massza.

Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát színesre sütjük. Kiszedjük, a zsírjában megpároljuk a káposztát. Amennyiben szükséges, kis sót adunk hozzá.

Egy tepsibe fagylaltos kanál segítségével gömbölyű formákat szaggatunk a puliszkából. Tíz gombóconként emeletes formákat alakítunk ki, amelyeknek hat az alján, négy a tetején van. Ezeket jól megrakjuk párolt káposztával, meglocsoljuk tejföllel, és szalonnát szórunk a tetejükre.

Előmelegített sütőbe toljuk, itt 15 perc alatt elkészül.

Önállóan is fogyasztható, de köretnek is kiváló választás.