Kemencében sült kecskecomb borsmártással

Kemencében sült kecskecomb borsmártással, héjában sült burgonyával

Hozzávalók: (10 főre) 3 kg kecskecomb, 40 dkg füstölt szalonna, 2 nagy vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 40 dkg sertészsír, 3 kg krumpli, 6 dl száraz rosé bor, fűszerkeverék: só, feketebors, őrölt paprika, őrölt kömény.

Borsmártás: 2 teáskanál tarkabors, 4 gerezd fokhagyma, 6 dl alaplé, 1,5 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt.

A kecskehúst lefaggyúzzuk, lehártyázzuk, a csontokat benne hagyjuk.

Egy tepsi aljába négy szelet szalonnára rápakoljuk a combokat, amit fűszerkeverékkel bedörzsölünk.

A vöröshagymát durvára vágva rádobjuk, hat gerezd fokhagymát kis szeletekre aprítva szintén rászórunk. Felöntjük borral, és a tetejére rákenjük a zsírt. Lefedjük, majd kemencébe, vagy sütőbe toljuk. Három órán át sütjük.

A borsmártáshoz két teáskanál durvára őrölt tarkaborsot, valamint négy gerezd fokhagymát hat deci alaplével összefőzünk. Ezután merülő mixerrel összetörjük, másfél deci főzőtejszínnel beforraljuk, végül két evőkanál liszttel besűrítjük, és az egészet újra mixeljük.

A krumplit négy részre felvágjuk, fűszerkeverékkel megszórjuk, kanalazunk rá két púpos evőkanál zsírt, és ezt külön megsütjük a kecske mellett.

Amikor a kecskehús megpuhult, a fedőt levéve szép színesre sütjük, burgonyával és borsmártással kínáljuk.