Hozzávalók: (2 tepsihez) 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 1 dl étolaj, 12,5 dkg margarin. A tetejére 1 tojás, szezámmag, köménymag, reszelt sajt.
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel.
A margarint 32 kockára felvágjuk.
A lisztet tálba borítjuk, közepébe tesszük a megkelt élesztős tejet, hozzáadjuk a sót, az étolajat, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarjuk, majd egy órán át kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán négy cipót formázunk belőle, letakarjuk, és tíz percig újra pihenni hagyjuk.
Egyenként kerek, nagy palacsintányi formákat nyújtunk belőle. Mindegyiket nyolc cikkre vágjuk, szélesebb végükbe egy-egy margarinkockát teszünk, és kifli formákra feltekerjük.
Előkészített tepsibe pakoljuk a kifliket, itt is álljanak negyed órát, majd tojással mindegyiket lekenjük, szezámmaggal, köménymaggal, vagy reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, vagy kemencében 25-30 perc alatt elkészül.