Krumplis gánica mákkal

Krumplis gánica mákkal – Krumpán Kfnotn mit Mang

Hozzávalók: 60 dkg krumpli, só, 1 db kisebb lila hagyma, 1 evőkanál liszt, zsír, 2 evőkanál darált mák, 1 evőkanál cukor.

A krumplit megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, majd két teáskanál sóval ízesített vízben megfőzzük. Amikor elkészült, a vizet leöntjük róla úgy, hogy egy keveset hagyunk rajta.

A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, két evőkanál zsíron megpároljuk.

A megfőtt burgonyát egy teáskanál sóval ízesítve összetörjük, majd hozzákeverjük a zsírban üvegesre párolt hagymát egy kevés zsiradékkal. Egy csapott evőkanálnyi liszttel püré állagúra keverjük.

A serpenyőt visszatesszük a tűzre, ebbe kanalanként gánicákat szaggatunk a krumplis masszából. Sütés közben mindegyiket lelapítjuk, és mindkét oldalukon szép színesre, ropogósra sütjük.

Kiszedjük egy tányérba, ott ízlés szerint mákkal és cukorral megszórjuk.