Csanádpalota legényfogó levese

Csanádpalota legényfogó levese

Hozzávalók: (5 főre) 50 dkg sertéslapocka, 2 vöröshagyma, sertészsír, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 1 kis zellergumó, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyem-és zellerzöld, tárkony, kapor, 2 dl 20%-os főzőtejszín, 2 dl tejföl, 1 citrom.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A megpucolt gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk.

A hagymát egy fakanálnyi zsírban feltesszük párolni.

Közben a húst kisebbekre kockázzuk, a gombát szeleteljük.

Az üvegessé változott hagymára rápakoljuk a sárgarépát, petrezselymet, zellert. Ezekkel is sütjük pár percig, majd következik a zöldborsó, és a hús. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, tárkonnyal. Átpároljuk, majd amikor a hús kifehéredett, felöntjük két liter vízzel. Majdnem puhára főzzük.

Beleborítjuk a gombát, az apróra vágott zöldfűszereket.

A végén a tejföl és tejszín keverékét forró levessel átmelegítjük, és a lábasba borítjuk. Fél citrom levével ízesítjük, ha szükséges, a fűszereket pótoljuk, és már tálalhatjuk is a tartalmas levesünket.