Álivánka

Álivánka

Hozzávalók: 25 dkg kukoricaliszt, 25 dkg kukoricadara, 15 dkg finomliszt, só, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg zsír, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 5 dl aludttej (kefir), 5 db tojás, 3 dl szilvalekvár.

A liszteket, szódabikarbónát, csipetnyi sót egy tálban összekeverjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákban elkeverjük a zsírt, a cukrot, és az aludttejet.

A fehérjéket kevés sóval kemény habbá verjük.

A cukros anyagot a lisztekkel összekeverjük. Apránként hozzáadjuk a habot is.

A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük. Beleborítjuk a tésztát, elegyengetjük benne. Tetejét gazdagon megpöttyözzük szilvalekvárral.

180 fokra előmelegített sütőben bő fél óra alatt megsül. Ezután megvárjuk, míg kihűl, aki gondolja, megszórhatja porcukorral. Kockákra vágva kínáljuk.