Nyulas molnárkalács gyümölcsmártással
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojás, 12,5 dkg margarin, 1 púpos evőkanál tejföl, tej. Mártás: 40 dkg szilva, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál méz, kevés cukor, 1 csapott evőkanál liszt, szegfűszeg, fahéj.
A lisztet tálba szórjuk. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, margarint. Ezeket összemorzsoljuk. Belekeverjük a tojást, a tejfölt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztánál sűrűbb anyagot kapjunk.
A sütőformát nagyon előmelegítjük. Első sütés előtt megkenjük étolajjal, majd egy evőkanálnyi tésztát sütünk ki benne, mindkét oldalán, szép barna színűre. Az oldalán kicsorduló tésztát késsel levágjuk.
Amikor az összes kisült, gyümölcsmártást készítünk hozzá. A szilvát kimagozzuk, felaprítjuk, egy lábasban magában feltesszük főzni. Amikor kicsit szétesik, cukrot, őrölt szegfűszeget, fahéjt és mézet keverünk bele.
Habarást készítünk hozzá. A tejfölt liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük a mártásunkat.