Ribizlis piskóta

Ribizlis piskóta

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 6 tojás, 30 dkg cukor, 1 sütőpor, 12 evőkanál víz egy evőkanál cukorral elkeverve, 10 dkg ribizli, 2 kávéskanál ecet. A tepsihez zsír és liszt.

A ribizlit megtisztítjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A tepsit kizsírozzuk, és liszttel megszórjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket az ecettel kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk.

Egy tálban a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Belekanalazzuk a cukros vizet, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.

A felvert hab felével fellazítjuk a tésztát. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a másik részét is. Piskótánkat tepsibe borítjuk, tetejét megszórjuk ribizlivel, és előmelegített sütőben kb. harminc perc alatt megsütjük.

Amikor elkészült kicsit hűlni hagyjuk, utána kockákra vágva kínáljuk.