Vatta sütemény

Vatta sütemény

Hozzávalók: 4 csomag puncs puding, 21 dkg porcukor, 6 tojás. Krém: 20 dkg vaj, 1 vaníliás cukor, 2 tojás sárgája, 20 dkg porcukor. Máz: 2 tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 1 kávéskanál ecet, 5 dkg csokoládé.

Hat tojást tálba ütünk, belekeverjük a porcukrot. Gőz fölé helyezzük, ott további húsz percig keverjük, míg teljesen habos lesz. Ekkor levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a pudingporokat. Amennyiben erősebb színű süteményt szeretnénk, néhány csepp piros ételfestéket lehet hozzáadni.

Zsírpapírral kibélelt tepsiben húsz perc alatt megsütjük.

Közben kikeverjük a krémet. A puha vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük.

A megsült tésztáról a sütőpapírt levesszük, hűlni hagyjuk.

Késsel, vagy cérnával kettévágjuk. Készíthetjük úgy is, hogy két lapot sütünk, akkor nem szükséges bajlódni a vágással.

A két lap közé betöltjük a krémet.

A tetejére a tojások fehérjét összekeverjük a porcukorral és egy kávéskanál 10%-os ecettel. Gőz felett kemény habbá verjük. Ezt kenjük a sütemény tetejére. Végül kevés csokoládét reszelünk rá, így díszítjük.