Hozzávalók: (3 sütőtepsihez) 1 kg liszt, 40 dkg sertészsír, 1 teáskanál só, 5 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, csipetnyi sütőpor, egy üveg szilvalekvár, a forgatáshoz vaníliás porcukor.
Két deci langyos tejbe egy evőkanál cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk, míg megkel.
A lisztet tálba borítjuk, sóval, sütőporral, zsírral összemorzsoljuk. Beleborítjuk a felfutott élesztőt. A többi langyos tejjel kidagasztjuk a tésztát. Jó alaposan átgyúrjuk.
Amikor az edény faláról is levált a hájasunk, akkor még liszttel megszórjuk, és gombócot formázunk belőle. Gyúródeszkán is átforgatjuk, majd három hengert készítünk.
A tésztákat kelesztés nélkül egyenként fél centi vastagra kisodorjuk. Közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A körök szélét kicsit meghúzzuk, közepükbe diónyi szilvalekvár halmokat helyezünk. Felhajtjuk, széleit összenyomjuk, úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Itt húsz percig pihentetjük, közben a többi süteményt is betöltjük.
Kétszáz fokra előmelegített sütőben húsz percig sütjük, majd még melegen, vaníliás cukorban megforgatjuk.
Több napig eláll, nagyon finom, szapora aprósütemény.