Zsámiska magyaros csirkemájjal
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 30 dkg liszt, só, 20 dkg sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma. A májhoz: 30 dkg csirkemáj, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt paprika.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát felaprítjuk, sertészsírban színesre sütjük.
A megfőtt krumpliról a víz háromnegyed részét leöntjük, a többiben összetörjük a burgonyát, és a tűzre visszatéve, apránként adagolva eldolgozzuk benne a lisztet. Kevergetve megfőzzük.
Egy nagyobb tál aljába teszünk két evőkanál hagymás zsírt. Falapátra szedünk egy nagyobb adag tésztát, ebből késsel kis nokedliket szaggatunk. Ezeket először a tál peremére helyezzük, körben haladva, majd amikor egy kicsit hűltek, maguktól is beesnek a tálba, de ha nem, segítünk mi is. Amikor már van egy sor zsámiskánk, újra meglocsoljuk hagymás zsírral, összerázogatjuk, és addig folytatjuk a szaggatást, amíg az összes tésztát feldolgozzuk.
A csirkemájhoz a felkockázott vöröshagymát zsíron üvegesre pároljuk. Belepakoljuk az átmosott, egész májakat, hirtelen mindkét oldalukon világosra sütjük. Fűszerpaprikával, majoránnával, őrölt borssal fűszerezve pár perc alatt elkészül. A végén sóval ízesítjük, és a zsámiskára helyezve tálaljuk.