Rántott sertésköröm hagymás burgonyával
Hozzávalók: 2 db sertésköröm, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 1 teáskanál egészbors, 4 babérlevél, 1 vöröshagyma, 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez 20 dkg sertészsír.
A körethez: 1,5 kg krumpli, 1 vöröshagyma, 10 dkg zsír, só.
A sertéskörmöket alaposan lekaparjuk, félbevágjuk, megmossuk. Forró vízbe tesszük. Dobunk mellé fokhagymát, sót, egész borsot, babérlevelet, vöröshagymát, és ezt négy órán keresztül főzzük.
Még forrón kicsontozzuk, majd kisebb pakkokban alufóliába csavarjuk, ezek akkorák legyenek, mint a göngyölt húsok. Kihűtjük.
A fóliából kicsomagoljuk, majd lisztben, enyhén sózott, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk. A bundázott körmöket forró zsiradékban szép színesre sütjük.
A körethez a krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, felkockázzuk, és forró zsírban megpirítjuk. A vöröshagymát vastagabb csíkokban rádobjuk. Üvegesre sütjük. Ezzel kínáljuk a félbevágott rántott körmöket.