Hússal káposzta

Hússal káposzta

Hozzávalók: (8 főre) 2 kg savanyú káposzta, 2 kg vegyes hús (nyers csülök, füstölt pörc, füstölt sonka) 2 cseresznye paprika, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl paradicsomlé, 2 púpos evőkanál sertészsír, 2 evőkanál őrölt paprika, 15-20 dkg tarhonya, só, 2 teáskanál őrölt feketebors.

A füstölt húsokat előző este beáztatjuk, a savanyú káposztát több vízben kimossuk. A füstölt húsokat szeletekre, a csülköt nagyobb darabokra vágjuk.

Nagyobb lábast használunk, ezt kizsírozzuk. Az alját beterítjük egy sor káposztával. Rápakoljuk a füstölt dolgokat, majd letakarjuk káposztával. Következik a nyers csülök, ezt egy csapott evőkanál sóval megszórjuk, majd befedjük a maradék káposztával. Őrölt borsot szórunk rá, beleborítjuk a paradicsomlevet, ezután rántást készítünk.

A fokhagymát és vöröshagymát megtisztítjuk. A fokhagymát az étel tetejére aprítjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, púpos evőkanálnyi sertészsírban színesre sütjük. Őrölt paprikával színesítjük, és ezt is ráborítjuk a káposztára. Felöntjük annyi vízzel, hogy szinte ellepje a lábas tartalmát, és fedő alatt, lassú tűzön két és fél órán át rotyogtatjuk.

Amikor már majdnem elkészült, ráborítjuk a tarhonyát, fakanállal belenyomkodjuk, cseresznyepaprikát dobunk mellé, és azzal együtt, kb. fél óra alatt készre főzzük.

Kenyérrel és tejföllel tesszük az asztalra.