Gombás, sajtos pulykamell toronyágyon, burgonyával
Hozzávalók: 8 szelet pulykamell, 2 db zsemle, 4 dl tej, 3 tojás, só, őrölt feketebors, 20 dkg májkrém, 40 dkg gomba, 1 nagy vöröshagyma, őrölt paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 20 dkg trappista sajt, pár evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál sertészsír. Köret: 1 kg krumpli, 25 dkg margarin, 1 teáskanál őrölt paprika, só, őrölt feketebors, petrezselyemzöld.
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben átforgatjuk, és serpenyőben, forró olajban mindkét oldalukon fehéredésig sütjük. Kizsírozott tepsibe kiszedjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Nagyobb részét a hús pecsenyelevében kisütjük. Szórunk rá egy teáskanál sót, hogy hamarabb összeessen a hagyma. A többi hagymát félretesszük a májas töltelékhez.
A megpárolódott hagymára ráborítjuk a szeletelt gombát, fűszerezzük egy teáskanál őrölt borssal, egy teáskanál őrölt paprikával, egy-két evőkanálnyi vizet öntünk alá, és sűrűre főzzük.
Közben a zsemléket tejbe beáztatjuk.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk. A petrezselymet finomra vágjuk.
A maradék hagymát finomra aprítjuk, és megsütjük. Két tojást felütünk, felhaboljuk, és a hagymára borítjuk. Kávéskanálnyi őrölt borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a kinyomott zsemléket, a májkrémet, egy teáskanál őrölt paprikát, és egy nyers tojást. Alaposan összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy összeálljon.
A krumplihoz sós vizet forralunk, ebben pár percig főzzük, majd leszűrjük, és margarinban színesre sütjük. Egy teáskanál őrölt borssal, ugyanannyi őrölt paprikával és finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük.
A tepsibe helyezett pulykaszeletekre először a májas, majd a gombás töltelékből rakunk egy-egy púpos evőkanálnyi adagot. A sajtot lereszeljük, tejföllel kikeverjük, csipetnyi borssal ízesítjük, ez kerül a hústornyok tetejére.
Alufóliával lefedve, 180 fokon addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ekkor a fóliát leszedjük róla, és szép színesre pirítjuk. A burgonyával együtt tálaljuk.