Kifli felfújt
Hozzávalók: 6 nagyobb kifli, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 9 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, kevés vaj, házi szilvalekvár, 10 dkg málna.
A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vaníliás cukorral, két evőkanál kristálycukorral felmelegítjük, majd ráborítjuk a kiflikre.
A tepsit kivajazzuk, liszttel megszórjuk, és beleborítjuk a kiflit.
Piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, ebbe is teszünk két evőkanál cukrot. A sárgákat öt evőkanál cukorral habosra keverjük, apránként beletesszük a lisztet, és laza mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert habot.
Az egészet a kiflikre borítjuk, elsimítjuk rajta. Megszórjuk málnával, megpöttyözzük lekvárral, majd 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fél óra alatt készre sütjük.
Amikor kicsit hűlt, felszeleteljük.
A kifli felfújtat más gyümölccsel és lekvárral is elkészíthetjük.