Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 evőkanál 10 %-os ecet, langyos, sós víz. Töltelék: 25 dkg rizs, 2 dl víz, 3 dl tej, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj. A locsoláshoz olvasztott zsír, a tetejére porcukor.
A lisztet átszitáljuk. Az ecetet egy kanál vízben elkeverve hozzáadjuk, majd annyi langyos, sós vízzel dolgozzuk ki, hogy laza, teljesen sima rétestésztát kapjunk. Két cipót készítünk belőle, ezeket letakarva, fél óráig pihentetjük.
A rizst két deci vízben kezdjük főzni. Amikor félig megpuhult, mehet hozzá a tej, a kristálycukor és vaníliás cukor. A puha töltelékbe fahéjat keverünk, és hűlni hagyjuk.
Közben a megpihent tésztát lisztezett abroszon körbe-körbe járva, óvatosan széthúzzuk. Szélét legombolyítjuk. Meglocsoljuk zsírral, egyik végére egy sorban felhalmozzuk a kásás tölteléket. Az abrosz segítségével feltekerjük, majd zsírozott tepsibe helyezzük, a tetejét is lekenjük zsírral, és kemencében, vagy sütőben készre sütjük.
Jó, ha hagyjuk hűlni, utána szebben lehet szeletelni.
Tetejét megszórhatjuk porcukorral.