Kukoricakásával töltött karalábé

Kukoricakásával töltött karalábé

Hozzávalók: (8 főre) 8 nagyobb karalábé, 2,5 dl kukoricakása, 2 tojás, 3 nagyobb vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 kg darált sertéslapocka, só, őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 csokor kapor, 2-3 púpos evőkanál sertészsír, 3 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 10 karalábélevél.

Egy vöröshagymát megtisztítunk, felkockázunk, és akkora lábasban, amiben majd elférnek a karalábék, két evőkanál zsírban, egy csipetnyi sóval megpároljuk.

A karalábékat megtisztítjuk, kalapjaikat levágjuk, belsejüket kivájjuk. Ezt még kisebb darabkákra aprítjuk, és félretesszük.

A másik két vöröshagymát és fokhagymát is felkockázzuk, és egy kisebb serpenyőben egy evőkanál zsíron megpároljuk.

A töltelékhez a húsba borítjuk a párolt hagymákat, sózzuk, borsozzuk, egy teáskanál őrölt paprikát, két tojást, kukoricakását teszünk bele, és jó alaposan összegyúrjuk az egészet.

A karalábéleveleket forró, sós vízben egy pillanat alatt megforgatjuk, kiszedjük, a vastagabb ereket levágjuk.

A töltelékkel a kivájt karalábékat és a leveleket is megtöltjük. A kalapokat visszahelyezzük, majd mindent fogpiszkálóval rögzítünk.

A nagy lábasban párolt hagymára fél deci vizet öntünk, teáskanálnyi őrölt paprikát szórunk bele, rápakoljuk körben a karalábékat, középre a töltött leveleket, és aprított karalábéval megszórjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje, és fedő alatt addig főzzük, amíg a karalábé teljesen megpuhul.

Közben a kaprot kevés zsíron megkapatjuk. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, ebbe kerül a kapor is.

A megfőtt ételt ezzel a sűrítéssel összeforraljuk, és már kínálhatjuk is.

Amennyiben maradt még töltelékünk, abból gombócokat formázunk, és forró, sós vízben kifőzzük.